Doğalgaz 'Çerkezköylüyü yakıyor'

Havaların soğumasıyla birlikte ısınma ihtiyacı önemini arttırdı. Çerkezköylülerin bir bölümü odun kömür ile bir bölümü elektrikli sobalar ve klimalarla, geriye kalanı da doğalgazla konutla

Çerkezköy 13.11.2011 20:58:00 0
Doğalgaz
FATURAM NE KADAR?
Geçtiğimiz aylarda doğalgaz metreküp fiyatlarına yapılan zam, gelmeye başlayan faturalarlar vatandaşların cüzdanını yakmaya başladı. Çerkezköylüler kış aylarında yapılan zamlardan şikayetçi. Bazı vatandaşlar, zamların ardından doğalgaz tüketiminde kesintiye gidiyor. Tüketimini azaltamayanlar ise tutarı ne olursa olsun faturalarını ödemek zorunda kalıyor. Herkesin ortak korkusu ise gelecek faturada yüksek rakamlarla karşılaşmak.
 
ÇERKEZKÖYLÜ NE DİYOR?
Doğalgaz metreküp fiyatlarına yapılan zamların vatandaşlara nasıl yansıdığını görmek için sokağa çıktık ve sözü ilçe halkına bıraktık. İşte Çerkezköylülerin doğalgaz kullanım alışkanlıkları ve bütçelerine yansıması:
 
Hüccet Odunci:
İşyerimde ve üç ayrı evimde doğalgaz
kullanıyorum. Kullanmaya başladığım
günden bu yana her gelen fatura
yaklaşık 10 TL artıyor. Sürekli zam geliyor.
Zamlar ekonomik açıdan etkilese de
kullanımda kısıtlama yapmıyorum.
 
 
 
Aykut Döngel - Esnaf (27): Doğalgaza büyük bir zam geldi. Son zammın faturama nasıl yansıyacağını merak ediyorum. Yapılan zamlar kullanımımı etkiliyor tabiî. Fakat yine de diğer yakacaklardan daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Dikkatimi çeken bir diğer husus, doğalgaza yapılan zamların hep kış aylarına denk gelmesi. Yazın yapılan küçük indirimlerle halkın gözü boyanıyor. Yaz aylarında kimse yüksek miktarda doğalgaz kullanmıyor.
 
Sibel Oğuz - Ev hanımı: Doğalgaza yapılan zamlar kullanımımı etkilemiyor. En son 140 TL tutarında fatura geldi. Zamdan sonra gelecek olan faturanın akıbetini merak ediyorum. Geçen sene kış aylarında ortalama 200 TL ödüyordum.
Dilek Türkyılmaz: Son gelen faturaya 115 TL tutarında doğalgaz tüketmişiz. Zamlar, doğalgaz tüketimimizi azaltmıyor ama ekonomik sıkıntı yaşadığımız bir gerçek. Son zamdan sonra gelecek faturayı korku ile bekliyoruz. Yetkililerin doğalgaz fiyatlarında vatandaş lehine düzenleme yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
 
Fatma Yılmaz - Ev hanımı (42): Geçen yıl kış mevsiminde ortalama 250 TL fatura ödedim. Yüksek tutarda fatura geldiği zaman kullanımımızı azaltmak durumunda kalıyoruz.
 
Burcu Boz - İşçi:
Aylık ortalama 180 TL doğalgaz faturası ödüyorum. Yapılan zamlardan
sonra gelecek olan faturayı çok merak ediyorum. Mayıs ayından 
beri fatura gelmedi. Bu sıklıkla oluyor. Zaten yüksek olan doğalgaz
faturaları birkaç ay sonra toplu şekilde gelince ödemesi daha da zor oluyor. 
Her gelen yüksek fatura, doğalgaz tüketimimizde kesinti yapmamıza neden oluyor.
 
 
 
Ziya Özden - Emekli Astsubay:
Doğalgaza yeni geçtim. Henüz fatura ödemedim
Fakat çevreden duyduğum fatura miktarlarına
göre doğalgaz için 150 TL'ye kadar
ödemeyi gözden çıkardım. Faturanın daha fazla
gelmesi durumunda kullanımımı kısacağım.
 
 
 
 
Zeliha Akyurt - Ev Hanımı (48): Geçen sene ödediğim faturalarla kıyas yaptığımda arada pek bir fark yok. Fatura yüksek gelse dahi kısıntı yapamıyoruz. Aksi taktirde üşüyoruz. Geçen yıl ödediğim en yüksek fatura 240 TL idi. Bu ay az kullanmama rağmen 110 TL fatura geldi.
 
Aycan Kara - Ev Hanımı:
Benim evimde ısı yalıtımı olduğu için
doğalgazıfazla tüketmek zorunda kalmıyorum.
Ortalama 60 TL ödüyorum. Şimdiye kadar
ödediğimen fazla tutar 134 TL. Gelen zamları
hissetmeyebaşladık. Eğer fatura fazla gelirse doğalgaz kullanımını azaltırım.

0282 726 91 91
0282 747 65 10