Doğalgaz, kömür satışlarını olumsuz etkiledi Kömür satışları yüzde 20 düştü

Çerkezköy’de doğalgaz kullanımının artması kömür ve tüp satışlarını olumsuz etkiledi. Kömürcüler, doğalgazın gelmesiyle birlikte kömür satışının yüzde 20, tüp satıÅ?

Çerkezköy 15.11.2011 09:07:00 0
Doğalgaz, kömür satışlarını olumsuz etkiledi Kömür satışları yüzde 20 düştü
Çerkezköy’de vatandaşların doğalgaza geçmesi kömür ve tüp satışlarını olumsuz etkiledi.
KÖMÜRDE YÜZDE 20’LİK DÜŞÜŞ
Kömür satışı yapan firmalar, eskisi gibi satış yapamamaktan yakınıyor. Kömür kullanan vatandaşların sayısının azaldığını belirten Gürsoy Ticaret sahibi Cüneyt Gürsoy, “Doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte kömür kullanan vatandaşların sayısı da düştü. Geçen yılla kıyasladığımızda bu yıl kömür satışlarında yüzde 20’lik bir azalma oldu” açıklamasını yaptı.
“TONLA DEĞİL ÇUVALLA SATIYORUZ”
Gürsoy, kömür satışlarının geçen yıllarda haziran ayında başladığını anımsatarak, “İnsanlar artık soğuğu görmeden kömür almıyor” dedi. Kömür satışlarını hem doğalgazın olumsuz etkilediğini hem de vatandaşların alım gücünün azaldığını kaydeden Gürsoy, “Ancak birkaç torba günlük alıp yakıyor, bitince bir kez daha alıyor. Tonla satışlarımız azaldı” diye konuştu.
İTHAL KÖMÜR 560 TL
Kömürün yanı sıra doğalgazın tüp satışlarını da etkilediğini söyleyen Gürsoy, Çerkezköy'de doğalgaz kullananlarının sayısının artmasıyla birlikte tüp satışlarının da yüzde 25 oranında azaldığını ifade etti. Gürsoy, “Doğalgaz tüp satışlarını da olumsuz etkiledi. Tüp hem mutfakta hem de banyoda kullanılan zaruri bir ihtiyaç. Ama doğalgazın kullanım rahatlığı insanların tercihlerini etkiledi” dedi. Geçen yıl tonu 485 TL’den satılan ithal kömürün bu yıl tonu 560 TL’den satılıyor. 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10