Mahalleli ‘baz’ nöbetinde

Fatih Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin karşı çıkması üzerine durdurulan baz istasyonu çalışmalarına gizlice yeniden başlandığını fark eden vatandaşlar çalışmaların yapıldığı evi

Çerkezköy 17.11.2011 00:46:00 0
Mahalleli ‘baz’ nöbetinde
TUTANAK TUTULMASINI ENGELLEDİ
Evinin penceresinden yan binaya doğru bakan mahalle sakini Gülay Erdoğan, çatı katında kırmızı üniformalı GSM operatörü çalışanlarının olduğunu görüp komşularına haber verince vatandaşlar, baz istasyonu çalışmasının yapıldığı binanın önünde toplandı. Çalışmayı sürdüren GSM operatörü çalışanları kalabalıktan çekinerek binanın içinde kalabalığın dağılmasını bekledi. Bu bekleyiş sırasında ise evin dışarısındaki vatandaşlar çoğaldı. Olay yerine gelen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bina içerisine girerek incelemelerde bulundu ve çalışma için gerekli izin belgelerinin olup olmadığını kontrol etti. Bu sırada olay yerine gelen Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez yapılan çalışma için gerekli izin bulunmadığı gerekçesiyle tutanak tutmak istedi. Kimlik bilgilerini vermeyi reddeden ev sahibi Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Öfkeli kalabalığın arasından polis kordonu ile çıkarılan GSM operatörü çalışanları ise ekipler tarafından güvenli bir yere götürülerek serbest bırakıldı.
 
YARGI SÜRECİ BEKLENECEK
117 imza topladıklarını ve Cumhuriyet Savcılığına dilekçe verdiklerini söyleyen vatandaşlarla konuşan Zabıta Müdürü Erez, belediye olarak mühürleme işlemi yapabilmeleri için ilgili dilekçenin savcılıktan kendilerine gelmesini beklediklerini söyledi. Vatandaşların savcılığa verdikleri dilekçe ve toplanan imzalarla belediyeye başvurmalarını isteyen Erez, baz istasyonu çalışmasının yargıya intikal edeceğini söyledi. Erez, yargı sürecinde belediye olarak binada sürecek tüm çalışmaları engelleyeceklerini de belirtti. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10