Hastanede yangın paniği

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nin giriş katındaki diyaliz servisinde çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Diyaliz cihazlarının güç kaynağının kısa devre yapması sonucu ç?

Tekirdağ 19.11.2011 01:02:00 0
Hastanede yangın paniği
PANİĞE NEDEN OLDU
Yangın, saat 18.00 sıralarında Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi'nin giriş katındaki Diyaliz Servisi'nde çıktı. Bir diyaliz cihazının güç kaynağının kısa devre yapması sonucu çıktığı belirlenen yangın o sırada hastanede bulunan hasta ve yakınları arasında paniğe neden oldu. Yangının çıkmasıyla diyaliz cihazına bağlı hastalar ve hasta yakınları servisten çıkarıldı. Hastaneye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, hastanenin giriş ve üst katlarında bulunan hasta yakınları görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. Yaklaşık yarım saat süren müdahalenin ardından yangın tamamen söndürüldü.
 
DUMANDAN ETKİLENDİLER
Yangın sırasında dumandan etkilenen hastalar 100 metre ilerdeki acil servise alındı. Üst katlardaki odalarda bulunan hastalar camları açarak dumandan etkilenmemeye çalıştı. Çorlu'dan oğlunun tedavisi için hastaneye geldiğini belirten Kemal Yılmaz yangından dolayı hastanede büyük panik yaşandığını ve hasta yakınlarının kendilerini dışarıya attıklarını söyledi. Hastane yetkilileri de Diyaliz Servisi'nin hemen yanında bulunan yoğun bakım ünitesinde herhangi bir zarar meydana gelmediğini ve yoğun dumanın içeri girmediğini ifade ederek hasta yakınlarına bilgi verdi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

Haber / Cengiz YEŞİLYURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10