50 kuruşluk mendile 60 TL ceza

Çorlu’da zabıta ekiplerinin kağıt mendil sattığı için 60 TL ceza yazdığı 45 yaşındaki Yosma Oluklu, gözyaşlarına boğuldu.

Çorlu 20.11.2011 20:18:00 0
50 kuruşluk mendile 60 TL ceza
Bazı zabıta ekiplerinin kaçak sigara satışına göz yumduğu günümüzde, önceki gün Çorlu’da zabıta ekipleri, kağıt mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan Yosma Oluklu’ya ceza yazdı.
 
EŞİ TARAFINDAN TERK EDİLDİ
Edinilen bilgiye göre; iki yıl önce eşinin iki çocuğunu da yanına alarak kendisini terk ettiği öğrenilen Yosma Oluklu, işsiz olduğu için kentin en işlek yeri olan Cumhuriyet Meydanı’nda kağıt mendil satmaya başladı. Çorlu Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından ‘seyyar satıcıları satış yapamayacağı’ gerekçesi ile bulunduğu yerden uzaklaştırılan Oluklu, bir süre sonra kalabalığın en yoğun olduğu saatlerde Cumhuriyet Meydanı’na tekrar gelerek mendil satmayı sürdürdü. Oluklu’nun tekrar aynı yerde satış yaptığını gören zabıta ekipleri ise ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamında Oluklu’ya 60 TL para cezası kesti.
 
‘İŞ BULAMADIM’
Ekmek alabilecek parayı zor kazandığını söyleyen ve ağlamaya başlayan Yosma Oluklu sinirlenerek kağıt mendilleri yakmaya çalıştı. Araya giren sivil polis memurları gözyaşlarına boğulan Oluklu’yu sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti ve mendillerini bir poşete koyarak tekrar çaresiz kadına verdi. İşsiz olduğunu belirten Oluklu, "Belediye dahil birçok yere gittim ancak iş bulamadım. Parasızlık nedeniyle geçimimi mendil satarak sağlıyorum. Ama belediye zabıtaları beni rahat bırakmadılar ve ceza kesiyorlar. Neden böyle yapıyorlar anlam veremiyorum. Ben karnımı zor doyuruyorum. 60 TL cezayı nasıl ödeyebilirim" dedi. Oluklu, karşılaştığı güçlüklere daha fazla dayanamayarak, gözyaşları içinde meydandan uzaklaştı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10