2. Islah OSB Komisyonu Çorlu’da toplandı

Ergene-2 kapsamına giren Vakıflar, Çorlu, Ulaş, Kırkgöz, Sağlık Mahallesi Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İnceleme Komisyonu, ikinci toplantısını Çorlu’da düzenledi.

Çorlu 20.11.2011 20:21:00 0
 2. Islah OSB Komisyonu Çorlu’da toplandı
AYNI ÇATI ALTINDA TOPLANACAKLAR
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Ergene-2 projesinin, Çorlu, Ulaş Beldesi, Vakıflar, Kırkgöz köyleri ve Sağlık Mahallesi'ndeki sanayi kuruluşlarını kapsadığını belirterek, daha iyi ve teknolojik organize sanayi bölgeleri için çalıştıklarını ifade etti. Proje kapsamında, Çorlu, Ulaş, Vakıflar ve Kırkgöz köyleri ile Sağlık Mahallesi bölgelerinde bulunan sanayi kuruluşlarının aynı çatı altında toplanmasının hedeflendiğini belirten Vali Kemelek “Komisyonumuz burada bazı kararlar alacak ve bu kararlar doğrultusunda çalışmalarına ivme kazandıracak. Komisyonumuzda alacağımız kararları da bundan öncekiler gibi ilgili bakanlığa sunacağız" dedi. 
 
SON TEKNOLOJİ TESİSLER KURULACAK
Bölgedeki sanayi kuruluşları ve iş adamları için uygun ve güvenli bir ortam yaratılması gerektiğini belirten Tekirdağ Valisi Kemelek, devletin imkanlarını kanunlar çerçevesinde bu paralelde kullanacaklarını kaydetti. Bölgedeki sanayi kurumlarını ıslah OSB'ler çatısı altında toplarken, diğer taraftan da sanayi kuruluşları ve iş adamları için güven ortamı yaratılması gerektiğini belirten Kemelek “Bu kapsamdaki çalışmalarımız çerçevesinde, devletin imkan ve olanaklarını kanunların uygun gördüğü biçimde kullanıyoruz. Buradaki çalışmalarımızda esas amacımız, daha iyi, daha başarılı, daha ekonomik ve en son sistemde üretilmiş arıtma tesislerini hayata geçirmek. Bizim çalışmalarımız sonucu hayata geçecek olan ıslah OSB’lerde, teknolojinin en son ürettiği arıtma tesisleri kurularak çalıştırılacak."
 
YAPILACAK ÇALIŞMALAR ANLATILDI
Yapılan komisyon toplantısında, daha sonra Tekirdağ İl Ticaret Müdürü Abdullah Aksoy, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili katılımcılara slayt gösterisi ile sunum yaptı. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'in başkanlığında yapılan toplantıya, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Tekirdağ İl Şehircilik Müdürü Mehmet Ceyhan, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Mehtap Şen ve diğer yetkililer katıldı.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10