‘Atık Toplama Merkezi’ için ilk adım

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Kocaeli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ederek, elektrikli ve elektronik atıkların toplanması ve geri dönüÅ?

Çerkezköy 29.11.2011 18:08:00 0
 ‘Atık Toplama Merkezi’ için ilk adım
Bölgenin, önemli ihtiyaçlarından olan atık yönetimi konusundaki çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, önceki gün, elektrikli-elektronik atıkların toplanması ve geri kazanım yöntemleri hakkında bilgi toplamak için Kocaeli’ndeki Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti.
 
UYGULAMAYI YERİNDE İNCELEDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret eden Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce ve Çevre Yüksek Mühendisi Emine Yasavul, konuyu yerinde inceleyerek, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yer alan konutlarda ve sitelerde gerçekleştirilen elektrikli ve elektronik atıkların kaynağında ayrı toplanmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kocaeli Belediyesi yetkilileriyle konuyu detaylı bir şekilde konuştuklarını belirten İnce, “Elektronik atıkların gelişigüzel doğaya atılması veya hurdacılara verilmesi ile bu atıklar içerisinde geri kazanımı yapılan bakır, krom, çinko gibi değerli maddelerin yanı sıra insan sağlığı açısından son derece zararlı olan civa, kadmiyum gibi ağır kimyasal maddelerin zamanla havaya, toprağa ve içme sularına karışması sonucunda çeşitli hastalıklara yol açabiliyor” dedi.
 
‘VATANDAŞLARIN DUYARLI OLMASI ÖNEMLİ’   
Kocaeli Belediyesi yetkililerinin, elektrikli ve elektronik atıkların içerisinde yer alan değerli ve zararlı maddelerden dolayı ayrı toplamanın gerekliliğini vurguladıklarını ifade eden İnce, “Vatandaşların, bu konuda çevreye duyarlı yaklaşımları bizim için önemli. Bu tür atıkların ilgili geri kazanım konteynırlarında biriktirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
PROTOKOL İMZALANDI     
Yaptıkları ziyaretin, Çerkezköy için verimli olacağını belirten İnce, Çerkezköy’de elektrik-elektronik atıkların ayrı toplanması konusunda, Exitcom -Recycling Atık Taşıma ve Toplama Depolama ve Elek. San. Ltd.Şti. ile yakın bir tarihte protokol imzaladıklarını ifade etti. İnce, Çerkezköy Belediyesi’nin ilçe merkezinde uygun bir yere elektrikli ve elektronik atık getirme merkezi yaparak en kısa zamanda toplama çalışmalarına başlanılacağını açıkladı.
 
Haber / Kader BİLGEN
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10