Belediyeden işyerlerine ‘Beyaz Bayrak’

Artık, Çerkezköy’deki gıda işletmelerinin sağlıklı, hijyenik, kaliteli üretim yapıp yapmadığı vitrine bakılarak anlaşılacak. Çerkezköy Belediyesi’nin başlattığı Beyaz Bayrak uygul

Çerkezköy 29.11.2011 18:11:00 0
 Belediyeden işyerlerine ‘Beyaz Bayrak’
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Beyaz Bayrak uygulamasına geçtiklerini, gıda işletmelerinin belediye denetiminden geçmekle kalmayıp, vatandaşlarla da paylaşılacağını açıkladı.
 
‘173 İŞLETMENİN ARASINDAKİ FARK ANLAŞILACAK’
Çerkezköy ilçe merkezi sınırları içinde, insan sağlığına, tüketici haklarına saygı gösteren nitelikli ve temiz işyerlerine Beyaz Bayrak vereceklerini açıklayan Ertem, “Çerkezköy’de, 41 lokanta, 41 kafeterya, 27 pastane, 25 fırın, 11 alkollü lokanta, 9 yemek üretim tesisi, 7 şarküteri, 5 kasap, 4 döner salonu ve 3 yufkacı olmak üzere yemek ve gıda alanlarında hizmet veren toplam 173 işletme var. Ancak, bu işyerleri arasında üretim ve hizmet kalitesi açısından farklılıklar bulunuyor. Kalitesini kanıtlamış ve tüketici haklarına saygılı işyerlerinin teşvik edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın da bu farkı görmesi gerekiyor. Bu yüzden Beyaz Bayrak uygulamasını başlattık” dedi.
 
BEYAZ BAYRAKLAR CAMLARA ASILACAK
Beyaz Bayrak almak isteyen işyerlerinin dilekçe ile Belediye Başkanlığı’na başvurmaları gerektiğini belirten Ertem, başvurunun ardından işyerinin, veteriner hekim, gıda mühendisi ve ziraat mühendisinden oluşan heyetle birlikte teknik ve hijyenik şartların uygun olup olmadığına dair denetleneceğini ve denetim sonrasında, şartlara uygun işletmelere Beyaz Bayrak ile sertifika verileceğini ifade ederek “Beyaz Bayrak’ın, işyerinin camına asılmasını şart koşuyoruz ki vatandaşlar dışarıdan baktıklarında da o işyerinin denetimden geçmiş olduğunu görebilsinler” diye konuştu.
 
SADECE BİR YIL GEÇERLİ OLACAK
Beyaz Bayrak’ın sadece bir yıl geçerli olduğunu ve altı ayda bir denetimlerin süreceğini ifade eden Belediye Başkanı Ertem, “Denetimler esnasında vasıflarını kaybettiği görülen işyerlerinden eksik görülen hususları gidermesi için 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda, o işyeri tekrar denetimden geçirilecek. Eğer hala eksiklerini gidermemiş ise Beyaz Bayrağı iptal edilecek” açıklamasını yaptı.
 
‘ÇERKEZKÖY, TÜRKİYE’DE İLK BEŞTE’
Gıda işletmelerinin, Beyaz Bayrak alabilmesi için üretim yerlerinin de Çerkezköy sınırları içinde olması gerektiğini ifade eden Ertem, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan işletmelerin belediyenin internet sitesinde duyurulacağını belirtti. Türkiye’de sadece üç belediyenin Beyaz Bayrak uygulaması yaptığını ve Çerkezköy Belediyesi’nin de bu uygulamada ilk sıralarda yer alacağını kaydeden Ertem, “Vatandaşlarımızın, alışveriş yaptıkları ya da yemek yedikleri yerlerde seçici olmaları, kaliteyi aramaları şart” diyerek Beyaz Bayrak uygulamasının tüm Çerkezköylüler tarafından fark edilmesi
gerektiğini vurguladı.
Haber/Kader BİLGEN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10