Sultanahmet saldırganı öldürüldü

İçişleri Bakanı Şahin, Sultanahmet'te gerçekleşen saldırının Libya uyruklu bir kişi tarafından yapıldığını açıkladı

Çerkezköy 30.11.2011 11:07:00 0
Sultanahmet saldırganı öldürüldü

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Fatih'te silahlı olay çıkartan kişinin, 1975 doğumlu ve Libya uyruklu olduğunu, 27 Kasım'da Türkiye'ye giriş yaptığını bildirdi.

Şahin, İstanbul Valiliğini ziyaretinin ardından basın mensuplarının Fatih'te yaşanan silahlı olaya ilişkin sorularını cevaplandırdı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun gerekli bilgileri verdiğini belirten Şahin, bu bilgiye ek olarak tek bir unsurun olduğunu ifade ederek, bunun da saldırganın kimliğiyle ilgili olduğunu söyledi.

Şahin, ''Saldırgan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil, yabancı uyruklu. 1975 doğumlu, Libya uyruklu. 27 Kasım'da Türkiye'ye giriş yapmış'' dedi.

Şahin, silahlı saldırganın bölgeye geldiği araca ulaşıldığını belirterek, ''Araç, Suriye plakalı. İlk belirlemelere göre sahibi bir başkası'' dedi.

Şahin, İstanbul Valiliğini ziyaretinin ardından basın mensuplarının Fatih'teki silahlı olaya ilişkin sorularını yanıtlarken, şahsın etkisiz hale getirilerek, saldırı eyleminin sonlandırıldığını hatırlattı. ''Saldırganın üzerinde bir şeyler bulunup bulunmadığı'' sorulan Şahin, konunun araştırıldığını ifade etti.

Şahsın sırt çantasının da incelendiğini belirten Şahin, ''Bundan sonrası adli süreç. Deliller değerlendirilecek'' dedi.

''Şahsın olay yerine bir araçla geldiği söyleniyor. Bu araca ulaşıldı mı? Bağlantılar belirlendi mi?'' sorusu yöneltilen Şahin, ''Doğrudur, bir araçla gelmiştir. Arkadaşlarımız, şahsın olay yerine geldiği araca ulaştı. Araç Suriye plakalı. İlk belirlemelere göre sahibi bir başkası. Bağlantıları çok kesin değil. Saldırgan bir kişi'' karşılığını verdi.

''Eylemi nasıl değerlendirdiği de sorulan Şahin, ''Eylem eylemdir. Eylemin mesajı zarar vermektir'' dedi.

Şahin, ''Olayın kritik bölgede yapılmasının özel bir seçim olup olmadığı''nın da sorulması üzerine ''Araştırılıyor'' karşılığını verdi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10