AK Parti belde kongrelerini yapıyor

AK Parti Veliköy Belde Teşkilatı’nın 4. Olağan Kongresi, Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda önceki gün saat 12.00’da yapıldı.

Çerkezköy 3.12.2011 17:19:00 0
AK Parti belde kongrelerini yapıyor
VELİKÖY BELDE KONGRESİ YAPILDI
Toplantıya AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ilçe ve belde yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede divan başkanlığına Ali Eren seçilirken, divan kurulu üyeliğine de Muammer Aygün, Deniz Özkaçmaz, Hülya Çetin ve Mehmethan Atbaşı seçildi. Divan kurulunun belirlenmesinin ardından seçimler için tasnif komisyonu oluşturuldu.
 
“TEŞKİLATLA ORTAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Yönetim kurulu 2011 yılı faaliyet raporunun görüşülerek kabul edilmesinin ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, kongrenin Veliköy’e ve partiye hayırlı olmasını temenni ederek, beldede AK Parti’nin oyunu artırmak için çalışacaklarını söyledi. Kısa bir süre önce MHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de 2 buçuk yıldır görev yaptığını ve 2 buçuk yıl daha görev yapacağını belirterek “Teşkilatla beraber ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
“YAPILMAMIŞ YOL KALMAYACAK”
Belediye olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Belindir, plan karmaşıklığını giderdiklerini belirterek, kısa bir süre önce temeli atılan üstgeçite, Veliköy’deki şehit polisin ismini vermeyi planladıklarını ifade etti. Veliköy’de 1992 yılında yapılan Kapalı Düğün Salonu binasının yüksekokul ya da üniversiteye dönüştürülmesi için AK Parti Tekirdağ Milletvekili Akbulut ile fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Belindir, bu konuda Akbulut’tan destek beklediklerini söyledi. Yol çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Belindir “Veliköy’de yapılmamış, açılmamış yol kalmayacak” dedi.
 
AK PARTİ’YE TAZE KAN GELDİ
Kongrede kısa bir konuşma yapan AK Parti İlçe Eski Başkanı Sait Yazı da “AK Parti’ye taze kan olarak gelen Hanifi Belindir ve ekibine hayırlı olsun” dedi. Kongrelerin partilerin güçlenerek çıktığı toplantılar olduğunu söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da  “partili partisiz demeden tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz. AK Parti her seçimden oylarını artırarak çıktı. Milletin hizmetçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“DOSTA DÜŞMANA ÖRNEK OLDUK”
Demirbağ, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalara da devam edeceklerini belirtti. AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da “AK Parti olarak 9 yıllık icraatlarımızla dosta düşmana örnek olduk ve tüm dünyaya ders verdik. Kalkınmanın, hizmetin, insanları sevmenin nasıl olduğunu gösteren bir partiyiz” dedi. Türkiye’de iki kişiden birinin AK Partili olduğunu belirten Akbulut, “Türkiye tarihinde eşi benzeri görüşmemiş bir seçim yaşandı” dedi. Veliköy halkına ve AK Parti’ye geçen Hanifi Belindir’e partiye katkılarından dolayı teşekkür eden Akbulut “Hanifi Belindir isabetli bir karar verdi. Aklın yolu bir. Hizmet AK Parti ile olur. Hanifi Belindir partimize hoş geldi” dedi.
 
“TÜRKİYE’NİN İTİBARI ARTTI”
AK Parti döneminde Türkiye’nin yurt dışında itibarının arttığını ifade eden Milletvekili Ziyaeddin Akbulut “Türkiye’nin ekonomisi de büyüdü. Bize gıpta ile bakıyorlar. Tüm bunlar AK Parti sayesinde oldu. AK Parti şuana kadar özgürlükler bakımından yapılamayanları yaptı. Bundan sonra da yapmaya devam edecek” diye konuştu. Yeni anayasa konusuna da değinen Akbulut “1982 yılında hazırlanan anayasa ihtiyaca cevap vermiyor, bize yetmiyor. Anayasa elimizi, ayağımıza bağlıyor, engel olarak karşımıza çıkıyor. Bu ayak bağından kurtulmak zorundayız.  Demokrasiye uygun ve ihtiyaçlara cevap verecek bir anayasa yapmak zorundayız. Böyle bir anayasanın çıkmasından yanayız. Bir yıl içinde bu anayasadan kurtulacağız. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.
 
“DEMOKRASİ RÜZGARI DEVAM EDECEK”
Türkiye’nin 80’e yakın ülke ile vize anlaşması yaptığını ifade eden Akbulut, böyle bir gelişmenin çok az ülkede olduğunu belirtti. Arap ülkeleri ile yaşanan sorunların kaynağını ‘o ülkelerin demokrasiden uzak olmasına’ bağlayan Akbulut, “Türkiye dış ülkelere de örnek Ülke olarak onların önünde duruyor. Arap ülkelerinde bizim partimizin adıyla kurulan partiler var. Türkiye Ortadoğu ve Arap ülkelerine örnek ülke haline geldi. Bu hareketlerle demokrasi rüzgarı devam edecek” ifadelerini kullandı.
 
“ENGELLİLER DEVLETİN KANATLARI ALTINDA”
Dersim konusuna da değinen Akbulut “Her ülkenin tarihinde insanların mağdur olduğu, yanlışların yapıldığı bazı olaylar vardır. Geçmişte kötü uygulamalar varsa da tarihle yüzleşip ders çıkarmak lazım. Olayın üstü kapatılmak isteniyor. Herkes düşüncelerini açıkça bildirmeli” dedi. Engelli vatandaşlar için önemli kanunlar çıkardıklarını belirten Akbulut “artık Türkiye’de hiçbir engelli vatandaş kendi haline bırakılmıyor, maaşa bağlanıyor. Tekerlekli sandalye gibi her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Türkiye’de engelli olmak utanç vesilesi olmaktan çıkarak, devletin ilgilenerek kanatları altına aldığı bir durum haline geldi” ifadesini kullandı. 300 depremzedenin Tekirdağ’a geldiğini belirten Akbulut, devletin depremzedelerin yaralarını sarmak için elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.
 
“VELİKÖY’E HİZMET YAĞMAYA BAŞLADI”
Akbulut, Hanifi Belindir’in AK Parti’ye geçtiği günden beri Veliköy’e hizmet yağmaya başladığını belirtti. Programda son konuşmayı AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen yaptı. AK Parti’nin başarılı projeleri sayesinde üçüncü defa iktidara geldiğini belirten Çizen “Sorumluluklarımız arttı. Türk milleti AK Parti’ye güveniyor. Projelerinin artmasını ve daha büyük projelerle hizmet etmesini bekliyor” dedi. Çizen, hizmet eden AK Partili belediye başkanlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
 
ÖMER MEMİŞ GÜVEN TAZELEDİ
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Ömer Memiş yeniden başkanlığa seçildi. Ömer Memiş başkanlığındaki yeni yönetimde Sebahattin İşcan, Remzi Kömür, Veysel Bozdoğan, Reşit Şahin, Yakup Şeker, Engin Bilgen, Şaban Uğur, Serdar Kaya, Özkan Çiçen, Hasan Ay, Yalçın Taşkın, Nemci Çiçek, Nesim Şaylığ ve Muammer Aygün yer alıyor. İlçe delegeliğine de Ömer Memiş, Sebahattin İşcan, Reşit Şahin, Yakup Şeker, Engin Bilgen, Şaban Uğur, Serdar Kaya, Özkan Çiçen, Hasan Ay, Yalçın Taşkın, Nemci Çiçek, Nesim Şaylığ, Şehime Memeiş, Deniz Özkaçmaz, Hülye Çetin ve Mehmet Çiçen seçildi.
 
Haber / Kader BİLGEN

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10