Çerkezköyspor Sitespor’u mağlup etti 2-1

Tekirdağ U-17 Ligi C Grubu’nda mücadele eden temsilcilerimiz Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımı ile Sitespor U-17 Futbol Takımı ligin ilk hafta karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Mustafa Uğraş Sta

3.12.2011 17:58:00 0
Çerkezköyspor Sitespor’u mağlup etti 2-1
Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımı ile Sitespor U-17 Futbol Takımı arasında oynanan karşılaşmadan Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımı galip çıktı
 
ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI
Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda Cumartesi günü saat 13,00’de başlayan karşılaşmaya ev sahibi ekip Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımı 1-Hasan, 2-Ömür, 3-Ahmet, 4-Uğur, 5-Kadir Serttaş, 6-Hamza, 7-Abdulmelik, 8-Gökhan, 9-Kadir, 10-Selim ve 11-Doğukan on biri ile başlarken, Sitespor U17 takımı ise 1-Erdem, 2-Şahin, 3-Şükrü, 4-Serhat, 5-Emre, 6-Yusuf, 7-Uğur, 8-Zafer, 9-Fırat, 10-Serdar ve 11-Okan on biri ile başladı.
 
ÇERKEZKÖYSPOR HIZLI BAŞLADI
Başlama vuruşunu Çerkezköyspor U-17 takımının yaptığı karşılaşmanın ilk dakikalarında oyunun kontrolünü eline alan Çerkezköyspor U-17 Futbol takımı geliştirdiği sağlı sollu ataklarda etkili olamadı. Sitespor Futbol U-17 takımı ise oyunu kendi alanında kabul ederek defansta açık vermemeye ve kontra ataklarla gol aramaya çalıştı.Karşılaşmanın ilk on dakikasında her iki takımında geliştirdiği ataklarda istediği golleri bulamadı.
 
ÇERKEZKÖYSPOR BASTIRDI
Ataklarını sürdüren ev sahibi ekip Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımı karşılaşmanın 12.dakikasında etkili geldi. Doğukan’ın pasıyla buluşan Kadir’in sağ çaprazdan yaptığı etkili vuruş Sitespor U-17 Futbol takımı kalecisi Erdem’in ellerinde kaldı. Bu dakikadan gol aramak için iyice rakip kaleye yüklenen Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımı karşılaşmanın 20. dakikasında yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi. Sol kanattan topla birlikte ilerleyen Abdulmelik’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Doğukan’ın zayıf şutu farklı bir şekilde auta çıktı.
 
POZİSYONLAR CÖMERTÇE HARCANDI
Ataklarını sıklaştıran Çerkezköyspor  U-17 Futbol Takımı 26. dakikada çok net bir pozisyonu daha cömertçe harcadı. Selim’in pasıyla ceza sahasına giren Kadir’in kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda çektiği sert şut direği yalayarak dışarı çıktı. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımı bu dakikaya kadar kalesinde pozisyon vermedi. Maçın 28. dakikasında hızlı bir şekilde atağa çıkan Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımında Kadir ve Selim ver kaçlarla ceza sahası çizgisine kadar girdi. Kadir’in mükemmel pasına koşu yapan Doğukan ağır kalınca takımı adına mutlak bir golden oldu. Bu atağın hemen ardından kontraya çıkan Sitespor U-17 Futbol Takımı’nda Hamza’nın oynadığı uzun topu Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımı defansı ıskalayınca topla birlikte kaleci ile karşı karşıya kalan Uğur bu net pozisyonu değerlendiremedi. 
 
İLK YARIDAN GOL ÇIKMADI
İki takımında çok istekli olduğu karşılaşmada ilk yarının son dakikalarına doğru Sitespor U-17 Futbol Takımı oyunu rakip alana yıkmaya çalıştı. Karşılaşmanın 31. dakikasında Çerkezköyspor kalecisi Hasan’ın degaj yaptığı esnada topa ayağını uzatan Fırat maçtaki ilk sarı kartı gördü. Bu dakikada kazanılan çift vuruşu kullanmakta zaman harcayan kaleci Hasan da maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı. İlk yarının son dakikalarında Sitespor U-17 Futbol Takımı kazandığı korner vuruşunda etkili olamayınca maçın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.
 
ÇERKEZKÖY HIZLI BAŞLADI
Golsüz geçen ilk yarının ardından ikinci yarıya Sitespor U-17 Futbol Takımı başladı. Dakikalar 42’yi gösterdiğinde kazanılan köşe atışı sonucu oluşan karambolde topu önünde bulan Uğur şık bir plase vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikaya kadar kontrollü bir oyun sergilemeye çalışan Sitespor U-17 Futbol Takımı yediği golün şokunu atlatabilmek için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen Sitespor U-17 Futbol Takımı karşılaşmanın 45. dakikasında köşe atışı kazandı. Kullanılan kornerde Okan’ın yaptığı kafa vuruşu az farkla auta çıktı.
 
SİTESPOR BERABERLİK İÇİN YÜKLENDİ
İkinci yarıda yediği golün şokunu üstünden atan Sitespor U-17 Futbol Takımı oyunun kontrolünü eline aldı. Geliştirdiği sağlı sollu ataklarla berberlik golünü arayan Sitespor U-17 Futbol Takımı 48. dakikada üst üste kazandığı iki köşe atışında da aradığı golü bulamadı. 1-0 önde olan Çerkezköyspor ise geriye yaslanarak defansında açık vermemeye çalıştı. Kontra ataklarla ikinci golü arayan Çerkezköyspor’da Selim’in 51. dakikada kalecinin kalesini terk ettiği pozisyondaki vuruşu defansın müdahalesi ile kornere çıktı. Karılaşmanın üçte ikilik kısmının geride kaldığı dakikalarda sinirler iyice gerildi. Maçın 54. dakikasında orta alanda Sitespor U-17 Futbol Takımı Uğur’un sakatlandığı pozisyonda birbirinin üzerine yürüyen Sitespordan Serhat ve Çerkezköyspor’dan Hamza sarı kartla cezalandırıldı.
 
SİNİRLER İYİCE GERİLDİ
Tüm hatlarıyla beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen Sitespor U-17 Futbol Takımı Yusuf 57. dakikada orta sahadan aldığı topla birlikte seri çalımlarla ceza yayı çizgisine kadar girdi. Yusuf’un sert şutu farklı bir şekilde dışa çıkarken yaptığı şık çalımlar taraftarlar tarafından alkışlandı. Oyunu kendi alanında kabullenen Çerkezköyspor defansta açık vermemeye çalışırken bir yandan da kontra ataklarla ikinci golü aradı. Maçın 59. dakikasında Sitespor U-17 Futbol Takımı’nın defansının hatasını değerlendiren Selim kaptığı topu Kadirle buluşturdu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Kadir müsait pozisyonda etkisiz bir vuruşla topu auta yolladı. Karşılaşmada sona yaklaşıldıkça sertlikte iyice arttı.
 
ÇERKEZKÖYSPOR 2-0 YAPTI 
İki tarafında canla başla mücadele ettiği karşılaşmada beraberlik golü için rakip kaleyi abluka altına alan Sitespor 64. dakikada sağ çaprazdan frikik kazandı. Kullanılan frikikte Serdar’ın sert şutu kaleciden döndü. Pozisyonu takip eden Zafer’in sert şutu da kaleci Hasan güçlükle kornere çeldi. Kalesinde pozisyonlar veren Çerkezköyspor’un geliştirdiği kontra atak ta defansın hatası sonucu topla buluşan Selim 70. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı mükemmel vuruşla takımının ikinci golünü kaydetti. Kalesinde ikinci golü gören Sitespor U-17 Futbol Takımı oyunun kontrolünü kaybetti.
 
SİTESPORUN BULDUĞU GOL YETMEDİ
Bulduğu ikinci golün ardından oyunun kontrolünü tekrar ele geçiren Çerkezköyspor geliştirdiği etkili ataklarla üçüncü golü aradı. 73. dakikada gelişen kontra atakta hızlı bir şekilde ceza sahasına doğru ilerleyen Kadir’i yere düşüren Emre sarı kart gördü. Maçın 76. dakikasında yine bir kontra atakla defans arkasına sarkan Kadir bu kez Şükrü tarafından düşürüldü ve Şükrü bu pozisyonda sarı kartla cezalandırıldı. Farkı indirmek için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Sitespor U-17 Futbol Takımı oluşan karambolde Zafer’in ayağından golü buldu. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma Çerkezköyspor U-17 takımının 2-1’lik galibiyeti ile sonuçlandı. 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10