Çevre düzenlemesi tamamlandı; cami yeni çehresine kavuştu

Çerkezköy Erkaynak Camii çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, yaklaşık 45 günde tamamlanan çalışmaların 75 bin TL maliyetle yapıldığı bildirildi. Konu

Çerkezköy 10.12.2011 16:04:00 0
Çevre düzenlemesi tamamlandı; cami yeni çehresine kavuştu
Çerkezköy Belediyesi yaklaşık 45 gün süren Çerkezköy Erkaynak Camii çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
 
MALİYET 75 BİN TL
Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, Fevzipaşa Mahallesi’ndeki Erkaynak Camii’nin yaklaşık 45 gün süren çevre düzenleme çalışmaları kapsamında saha zeminin parke taşlarla döşendiğini, tuvalet ve abdesthanesinin yenilendiğini, çevre tretuvar çalışmalarının yapıldığını ve bahçe peyzaj düzeninin yapılarak oturma gruplarının konulduğunu belirterek, çalışmaların yaklaşık maliyetinin ise 75 bin TL olduğunu söyledi. 
 
‘BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTTU’
Çerkezköy Erkaynak Camii Din Görevlisi İlhan İlke de, 15 yıldır Çerkezköy’de olduğunu ve bu süreçte Erkaynak Camisi’nin bakımının ihmal edildiğini belirterek, “Geçtiğimiz aylarda Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem camimize geldi. Kendisine Cami bahçemizin bakıma ihtiyacı olduğunu söyledik. Konuyla ilgileneceğine, camimizin güzelleştirilmesi için ihale düzenleneceğine dair söz verdi ve sözünü de tuttu. Erkaynak Camii şimdi Çerkezköy’deki en güzel görünüme sahip camilerden biri haline geldi” dedi.
 
‘BAHÇE KOMPLE YENİLENDİ’
Caminin tuvalet ve şadırvanının çok eski olduğunu söyleyen Din Görevlisi İlke, “Yeni yapılan tuvaletler ve abdest yerleri çok daha kullanışlı. Önceleri bahçemiz toprak ve eski betonlarla döşeliydi. Şimdi ise yerler yeni parke taşlarla döşendi. Eski harabe duvar yıkıldı yerine çok daha güzel görünümlü, daha yüksek bir duvar örüldü ve boyandı. Duvar dipleri çim döşenerek yeşillendirildi. Cami avlusundaki işe yaramayan ağaçlar kesildi. Ağaç dipleri çevrilerek oturulacak hale getirildi. Avlunun dışına çeşme yapıldı. Ağaç diplerine çiçekler, duvar diplerine de güller ekildi” diye konuştu.
 
HİZMETLERİN DEVAMINI DİLEDİ
Cami giriş merdivenlerinin kışın don tutması sebebiyle cemaatin kayıp düşmesini engellemek amacıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in merdivenin üstünün örtüleceği sözünü verdiğini de söyleyen İlhan İlke, “Erkaynak Camii olarak cemaatim adına Belediye Başkanı Ali Ertem’e teşekkür ediyor, hizmetlerinin devam etmesini diliyorum” dedi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10