Minik Kasparovlar destek bekliyor

Türkiye Satranç Federasyonu 2010-2011 Çocuk Ligi İlçe/İl Yarışmaları illerde 10 Aralık 2011- 11 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacak. Geçen yıl 1016 takım ile oynanan Çocuk Ligi yarışmaları bu y

Çerkezköy 12.12.2011 17:11:00 0
Minik Kasparovlar destek bekliyor
14 takım ile Tekirdağ’da en çok takım çıkaran ilçe olma özelliğini taşıyan Çerkezköy’de Çocuklar Ligi Satranç Turnuvası ilk etabı 11 Aralık Pazar günü Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda başladı.
 
İLK 4, FİNAL YOLCUSU
Türkiye çapında düzenlenen bu organizasyon kapsamında Çerkezköy’de okulların oluşturduğu ligde toplam 14 takım mücadele ediyor. Nurullah Narin İlköğretim Okulu’ndan 8, Fevzipaşa İlköğretim Okulu’ndan 2, Çerkezköy Etüt Merkezi’nden 3 ve Özel Gülerçin Koleji’nden 1 takımın yarıştığı Çerkezköy Grubu’nda ilk dörde giren takımlar Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Satranç Federasyonu Çocuk Ligi finallerinde Çerkezköy’ü temsil etmeye hak kazanacak. Satranç müsabakalarında hakemlik görevini ise Remzi Yakut ve Ayner Abacı yapacak.
 
EN ÇOK TAKIM ÇERKEZKÖY’DEN
Kayıtlı 93 sporcunun olduğu Çerkezköy grubunda 56 çocuk Antalya elemelerine katılma adına takımları için yarışıyor. Düzenlenen organizasyona Tekirdağ’dan en çok takım çıkaran ilçe olma özelliğine de sahip olan Çerkezköy’de çocuk liginin ilk etabı 4 Mart Pazar günü Özel Gülerçin Koleji’nde yapılacak olan son müsabakalarla tamamlanacak. İlk dörde kalan takımlar Antalya’da düzenlenecek olan finallere katılmaya hak kazanırken ilk üçe giren takımlara kupa ve takım oyuncularına da madalya verilecek.
 
TAKIMLARA SAHİP ÇIKILMALI
Takım antrenörleri Çerkezköy’ü finallerde temsil edecek olan takımlara destek verilmesini bekliyor. Geçen yıl finallere kalan takımlardan Nurullah Narin İlköğretim Okulu takımına Narin Park grubunun destek verdiğini fakat Fevzipaşa İlköğretim Okulu takımının destek bulamadığı için finallere gidemediğini belirten takım antrenörleri,aynı talihsizliğin tekrar yaşanmaması adına, Türkiye sanayisinin kalbinin attığı Çerkezköy’ü temsil edecek olan takımlara ilçe olarak sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
 
SATRANÇA OLAN İLGİ ARTIYOR
Son yıllarda satranca olan ilginin giderek arttığını belirten antrenörler son üç haftadır Tekirdağ’da devam eden yaş grupları küçükler il birinciliğinde Çerkezköy’e 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandırıldığını ifade etti. 7 yaş bayanlarda Efsun Yakut, 11 yaş bayanlarda Burcu Önder ve 12 yaş genelde Taha Mert Dönmez Çerkezköy’e altın madalya ile dönerken, 10 yaş genelde Tuğberk Akbaba ve Nebi Akay gümüş madalya, 11yaş bayanlarda Sude Nur Ogan, 11 yaş genelde ise Yiğit Dilaver ve Utku Erünsal bronz madalya kazandı.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10