Hırsızları ‘24 saat nöbeti’ yakalattı

Tekirdağ'da, bir evdeki Çelik kasayı açarak içinde bulunan 30 bin lira değerindeki altın ve paraları alıp kaçmaya çalışan hırsızlık şüphelilerini polis yakaladı. 3 şüpheli tutuklanırken, a

Tekirdağ 12.12.2011 17:29:00 0
Hırsızları ‘24 saat nöbeti’ yakalattı
Son bir ay içinde Hürriyet Mahallesi'ndeki 8 evde hırsızlık olayının gerçekleştirilmesi üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Hırsızlık Büro ekipleri alarma geçti ve hırsızlık şüphelilerini yakalamak için gece gündüz sokak aralarında nöbet tutmaya başladı. Önceki gün Hürriyet Mahallesi Yaylalı Kent Sitesi'ne gelen 17 yaşındaki S.G., 19 yaşındaki B.S. ve 40 yaşındaki C.A., S.Ü.'ye ait evi gözetlemeye başladı. Ev sakinleri dışarıya çıkınca da C.A. dışarıda gözcülük yaptı, B.S. ve S.G. evin kapısını açarak içeri girdikten sonra yatak odasındaki Çelik kasayı açarak içinde bulunan 30 bin lira değerindeki altın ve paraları alarak hızla apartmandan çıktı.
 
POLİS-HIRSIZ KOVALAMACASI
Hırsızları evden çıkarken gören aynı apartmanda oturan emekli bir polis, beylik tabancasını da yanına alarak şüphelileri kovalamaya başladı ve 155 Polis İmdat'ı arayarak durumu bildirdi. Hırsızlık olayına karşı aynı mahallede nöbette bulunan ve olay yerine çok yakın olan Hırsızlık Bürosu ekipleri, hemen verilen adrese gitti ve ilk olarak evin yakınındaki C.A. ve S.G.'yi yakaladı. Peşindeki polisleri görünce paniğe kapılan B.S., güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak için altın ve para dolu torbayı yere attı ve bir tarlaya kaçtı. Polis ekipleri kovalamacanın ardından B.S.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Altın dolu torbayı da ele geçirildi.
 
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
İstanbul, Bursa, Gebze, ve Ankara ve Tekirdağ'da da çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları güvenlik kamerası kayıtları ile saptanan 3 hırsızlık şüphelisi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Torbanın içindeki altınlar da sahibine teslim edildi.
 

Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10