Belen destek verdi, Yücel ‘devam’ dedi

Karaağaç Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclisi Toplantısı’nda, meclis üyelerinin, muhalefet şerhi koyarak, tüm maddeleri reddetmesinin ardından, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Karaağaç Beled

Çerkezköy 13.12.2011 17:15:00 0
Belen destek verdi, Yücel ‘devam’ dedi
Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, önceki gün saat 12.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Karaağaç Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Mert ve MHP’li partililer de hazır bulundu.
 
‘MECLİS ÜYELERİNİN KARARINA SAYGILIYIM'
Karaağaç Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclisi Toplantısı’nda, meclis üyeleri, muhalefet şerhi koyarak, tüm maddeleri reddederek, Belediye Başkanı Özkan Yücel’e destek vermemişlerdi. Olay sonrası,  MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de konuyla ilgili destek vermek için Başkan Yücel’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, meclis üyelerinin kararına saygı duyduğunu belirterek, “Bir ay önceki meclis toplantısında kabul edilen gündem maddeleri, bir ay sonra kabul edilmiyor. Ne değişti de böyle oldu anlamış değilim. Belediye başkanına tepki gösteriliyor. Ancak, bundan zararlı çıkan yine vatandaş oluyor” dedi. 
 
YÜCEL ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti Kongresi’nde, belediye başkanlarının kendisine yönelik yaptığı eleştirilere de değinen Başkan Yücel, bir belediye başkanının, başka bir belediye başkanını eleştirmesini yanlış bulduğunu dile getirdi. Karaağaç’ta yapılmakta olan liseyle ilgili, belediye başkanlarının eleştirilerine cevap veren Yücel, “Karaağaç’ta üç defa anket yaptık. Halkımız bizden lise yaptırmamızı istedi. Türkiye’de 11 bin nüfusa sahip olup, bir lisesi dahi olmayan tek belde Karaağaç. Eğer, hükümetimiz, buraya bir lise yaptırmış olsaydı, biz okul yapmaya yeltenmezdik. Bunun adı hizmettir” dedi. Karaağaç’ın yararı ve menfaati için çalıştıklarını belirten Başkan Yücel, “Meclis toplantısında, Van’a yardım yapmayan tek belde olduğumuzu söylediler. Oysa yardım yapmayan iller dahi var. Vatandaşlarımız, çeşitli yollardan yardımlarını yaptılar” diye konuştu.
 
MECLİS ÜYELERİNE UYARI YAPILACAK
Belediye Başkanı Özkan Yücel’den desteklerini esirgemeyeceklerini ifade eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da, meclis toplantısında yaşanan olayda, meclis üyelerinin sadece belediye başkanını değil devleti de protesto ettiklerini belirtti. Ordu, meclis üyelerine, konu ile ilgili gerekli uyarıları yapacaklarını kaydetti.
 
‘AK PARTİ BELEDİYELERE BASKI YAPIYOR’
‘Muhalefet şerhi koyarak, tüm maddeleri reddeden Karaağaç meclis üyeleri, düştükleri hatayı zamanla fark edecekler’ diyen MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, AK Partili hükümetin, dokuz yıllık iktidarlığı süresince, AK Partili olmayan il ve beldelere baskı uyguladığını iddia etti. “AK Parti, kendilerinin olmayan belediyelere, belediyelerin hazırlamış oldukları projelerle ilgili sıkıntı yarattı. Bunu, kasıtlı olarak yapmaya da devam ediyor. Belediye AK Partili olmazsa hizmet gelmez diyerek, halkı oya zorluyorlar” diye konuşan Belen, oyunu artırarak iktidar olan AK Parti hükümetinin davranışının bu olduğunu söyledi.
 
‘İSTİFA ETMEYECEĞİM’
Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’in istifa edeceği haberlerini, ‘asparagas haber’ olarak nitelendiren Milletvekili Belen,”Halka bütünleşmemizde, birinci ayak Dr. Özkan Yücel’dir. Sonuna kadar başkanımızın arkasındayız. Hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi. Başkan Özkan Yücel de “Halkımız beni MHP ile başkan yaptı. Görevimin sonuna kadar da MHP ile devam edeceğim” diye konuştu. Gündem ile ilgili bilgi alışverişinde bulunan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Başkan Özkan Yücel, İlçe Başkanı Mustafa Ordu ve partilileri basına kapalı olarak bir süre daha sohbet etti.
 
Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN

0282 726 91 91
0282 747 65 10