Yücel’den meclis üyelerine ‘çalışmalı’ cevap

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, göreve geldiği bu günden itibaren Karaağaç’ta yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi vererek Karaağaç Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis To

Çerkezköy 14.12.2011 17:21:00 0
Yücel’den meclis üyelerine ‘çalışmalı’ cevap
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, başkanlığa seçildiği 29 Mart 2009 tarihinden bu yana, Karaağaç’ta yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Geçtiğimiz hafta yapılan Karaağaç Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Meclis Üyesi Yılmaz Mert dışındaki sekiz meclis üyesi, gündem maddelerine ‘muhalefet şerhi’ koyarak tepki göstermişti. Bugüne kadar mecliste alınan kararların, hiçbirinin uygulanmaması gerekçesi ile tepki gösteren meclis üyelerine Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’den cevap geldi. Başkanlığa seçildiği günden bu yana Karaağaç yararına yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi veren Yücel, “2009 yılından önce Karaağaç’ta itfaiye yoktu. Mecliste alınan kararlar sonucunda, itfaiye alınarak, itfaiye birimi kuruldu” dedi.
 
‘40 BİN METREKARE BETON YOL YAPILDI’
2009 yılından bu yana Karaağaç’ta, alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ve 40 bin metrekare beton yol çalışması yapıldığını belirten Başkan Yücel, “Karaağaç’ta bazı yollarımız stabilize ile kaplandı. Ayrıca, 60 bin metrekare beton yol çalışması da şu anda ihale aşamasında” bilgisini verdi. Yücel, Karaağaç Belediyesi bünyesine çöp kamyonu alımı yapıldığını ve jandarma karakol noktası oluşturulduğunu, içme suyu kuyularında iyileştirme çalışmaları yapıldığını ve meslek lisesi yapımı için de ‘1 tuğla bin umut’ kampanyası başlatıldığını belirtti.
 
YAPILAN YARDIMLARDAN BAHSETTİ
Park ve bahçelerde de düzenleme yapıldığını kaydeden Başkan Yücel, “Karaağaç futbol sahası düzenlenerek kullanılabilir hale getirildi. Mezarlıklar düzenlenerek, yeni bir görünüme kavuşturuldu. Camilerin etrafına beton bahçe duvarı yapıldı” dedi. 2009 yılında Ramazan ayında her gün 600 kişiye iftar yemeği verildiğini ifade eden Yücel, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı yapıldığını ve asker ailelerine de maddi yardım yapıldığını belirtti.
 
‘BİRÇOK ETKİNLİK YAPILDI’
Karaağaç’ta bulunan okullara çeşitli yardımların yapıldığını, ilkokula yeni başlayan tüm öğrencilere kırtasiye paketi yardımı ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına da kıyafet yardımı yapıldığını belirten Başkan Yücel, “Okulların tatile girdiği dönem, yaz okulu açılarak, öğrencilerin eğitimlerine destek sağlandı. Engellilere yönelik eğitim seminerleri düzenlenerek, önemli gün ve haftalarda çeşitli etkinlikler ve ikramlar yapıldı. Çocuk festivalleri ve tiyatro kukla gösteri grubu kurularak, Türkiye çapında çeşitli gösteriler düzenlendi” diye konuştu.
 
‘KÖPRÜ SON AŞAMADA’
Göreve başladığı günden bu yana yaptığı çalışmalardan bahseden Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Karaağaç için en önemli konulardan biri olan, sağlık biriminin kurulmasının tamamlandığını ve veterinerlik hizmetinin başlatıldığını belirtti. Aralık ayı meclis toplantısında, meclis kararlarının uygulanmamasına tepki gösteren meclis üyelerine, yaptığı çalışmaları ve faaliyetleri göstererek cevap veren Yücel, Devlet Su İşleri ile birlikte yürüttükleri dere ıslah ve köprü çalışmalarında da son aşama olduklarını söyledi. 
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10