Kursiyerlerden ‘yerli malı’ etkinliği

Veliköy’de El ve Makine Nakışçılığı kursuna katılan kursiyerler, ‘Yerli Malı’nı kutladı. Veliköy Garaj Binası’nda düzenlenen etkinliğe katılan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Beli

Çerkezköy 16.12.2011 18:34:00 0
Kursiyerlerden ‘yerli malı’ etkinliği
Veliköy Belediyesi ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa çalışması sonucu başlatılan ‘El ve Makine Nakışçılığı’ kursunda eğitim alan kursiyerler, ‘Yerli Malı Haftası’ dolayısıyla dün saat 13.00’da etkinlik düzenledi.
 
YERLİ MALINI KUTLADILAR
Veliköy Garaj Binası’nda düzenlenen ‘Yerli Malı Haftası’ etkinliğine, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Ekinci ve Veliköy Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çetin ile kursiyerler katıldı. Kursiyerlerin yaptıkları, ev yapımı yiyecekleri ‘lezzetleri doyumsu’ olarak nitelendiren Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Herkesin Yerli Malı Haftası’nı kutluyorum. Yılda bir defa dahi olsa yerli malını hatırlamak çok önemlidir. Tükettiğimiz ürünlerin yerli malı olmalarına dikkat etmeliyiz. Vatandaşlarımızı, yerli malı üretimine teşvik etmeliyiz” dedi.
 
ÜÇ DALDA KURS VERİLİYOR
Veliköy’deki kurslarla ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, El ve Makine Nakışçılığı, İngilizce ve bilgisayar olmak üzere üç dalda kurs verildiğini belirtti. Geçtiğimiz yıllarda, kullanılmadığı için eskimeye yüz tutmuş Veliköy Garaj Binası’nın, onarılarak, kurs merkezine çevrildiğini ifade eden Belindir, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalışmamız neticesinde, Veliköy’e yenilik getirmek ve halkın yararına olabileceği düşüncesi ile imkanlarımız çerçevesinde kurs merkezi açtık” dedi. Ücretsiz olarak verilen kursların, haftada altı gün yapıldığını kaydeden Belindir, “Bilgisayar kursunda toplam 14 kursiyerimiz var. İngilizce kursunda ise üç grup halinde toplam 87 kursiyer eğitim alıyor” bilgisini verdi.
 
ÇEYİZ ÜRÜNLERİ HAZIRLANIYOR
Yerli Malı Haftası dolayısıyla yaptıkları el emeği ürünler ile beğeni toplayan kursiyerlerin çalışmaları ile ilgili bilgi veren kurs eğitmeni ve usta öğretici Nurlan Çetinkaya, “El ve makine nakışçılığı kursu ile Veliköylü kadınlara, hem nakışçılığı öğretiyoruz hem de genç kızların çeyiz ürünlerini hazırlamalarına yardımcı oluyoruz” dedi. Kursun Ekim ayında başladığını ve 16 Haziran 2012’de de sona ereceğini belirten Çetinkaya, 20 kursiyerin, haftanın 6 günü, günde 6 saat eğitim aldıklarını, kurs sonunda da sınava girecek olan kursiyerlerden başarılı olanlara sertifika verileceğini kaydetti.
 
ÖĞRENCİLER HALK OYUNU’NU ÖĞRENİYOR
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Ekinci ise Veliköy İlköğretim Okulu ve Veliköy Çok Programlı Lisesi’nde halk oyunu kursu verdiklerini belirterek, lisedeki öğrencilerle, üniversiteye hazırlık kursu vermek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10