“Yerli hayvan üretiminin artması lazım”

Tekirdağ İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Nazmi Duygu ve komisyon üyeleri, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak’ı ziyaret ederek, “Tekirdağ’da yerli ırk hayvanlarÄ

Tekirdağ 21.12.2011 18:43:00 0
 “Yerli hayvan üretiminin artması lazım”
Komisyona havale edilen “Tekirdağ’da yerli ırk hayvanların korunması ve geliştirilmesinin teşvik edilerek desteklenmesi” hakkındaki önergenin görüşmeleri kapsamında Çerkezköy Ziraat Odası’nı ziyaret eden İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ile konuya ilişkin fikir alışverişinde bulundu.
 
HAYVANLARIN NESLİ TÜKENİYOR
Dün saat 11.00’da Çerkezköy Ziraat Odası’nı ziyaret eden Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Nazmi Duygu ile komisyon üyeleri, Toprak’tan tarım ve hayvancılığa ilişkin bilgiler aldı. koyunda Trakya kıvırcığı, Saray’da kalan Manda Sığırı ve Kara Kıl Keçisi hayvanlarının yabancı menşeli ırklarla boy ölçüşemediği için gerilediğini ve yok olmaya yüz tuttuğunu ifade eden komisyon üyeleri, “Bu nedenle il ve ilçelerde halen yok olmamış yerli hayvanlarımızın yoğun olduğu bölgeleri araştırarak, geçmişte kurulan panayırların tekrar hayata geçirilmesi için yerel yöneticilerle görüşerek yerli ırk hayvancılığının beklenen düzeye gelmesi için çalışmalara başladık” dedi.
 
YERLİ HAYVAN ÜRETİMİNİN ARTMASI LAZIM
Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak da tarım ve hayvancılığın bölgede tam anlamıyla desteklenmediğini belirterek “Yerli hayvan üretimine geçilmesi gerekiyor. Yerli hayvan çoğalınca ithal hayvanların önüne geçilebilir. Yerli hayvanların üretiminin çoğalmasıyla birlikte insanlar daha doğal kaynaklarda beslenir” dedi.
 
Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10