“Başarıya giden yol kişisel gelişimden geçer”

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen ‘İnsanları Tanıma Sanatı’ konulu konferansa katılan Sublimind Telkin Uzmanı Atakan Sönmez ve Kişisel Gelişim Uzmanı Abdullah Canıtez “Başar

Çerkezköy 22.12.2011 18:55:00 0
“Başarıya giden yol kişisel gelişimden geçer”
Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi 2. sınıf öğrencilerinin organize ettiği ‘İnsanları Tanıma Sanatı’ konulu konferans önceki gün saat 14.00’da Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak Sublimind Telkin Uzmanı Atakan Sönmez ve Kişisel Gelişim Uzmanı Abdullah Canıtez katıldı.
 
‘74 BİN ÜYEMİZ VAR’
Keman dinletisi ile başlayan konferansta konuşan Sublimind Telkin Uzmanı Atakan Sönmez, yaptıkları işin sonuç odaklı bir çalışma olduğunu belirterek, çalışmalara katılan kişilerin hayatlarında olumlu yönde değişiklikler meydana getirmeyi amaçladıklarını söyledi. İş hayatında en önemli olgunun ‘özgüven ve kişisel gelişim’ olduğunu ifade eden Atakan Sönmez, “Üniversiteye ilk başladığım yıllarda bir arayış içindeydim. Mikrotrans Sublimind tekniği hakkında araştırma yaptım ve bu alanda kendimi geliştirdim” dedi. 
 
‘KENDİNİZİ GELİŞTİRİN’
Kişisel gelişimin çok önemli olduğunu söyleyen Sönmez, “İlk zamanlar yapılan kişisel gelişim telkinlerinde bilinçaltının direnç uyguladığını gözlemledik. Daha sonra telkinlere müzik ekledik. Faydalı oldu ama direnç devam etti. Sonunda doğadaki seslerin içine yerleştirdiğimiz sublimind telkin sayesinde direnç ortadan kalktı. Kişiler kendisine vermek istediğimiz pozitif telkinleri başarılı bir şekilde benimseyebiliyor” ifadesini kullandı.
 
‘AYNI ŞEYLERİ YAŞAMAYIN’
Konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Abdullah Canıtez de, insanların sorunlarının çoğunlukla kişiliği oluşturan ve aileden alınan olumsuz kalıplardan oluştuğunu belirterek, “Sorunlarımız, genelde kendimizde reddettiğimiz ama etkisinin çoğunlukla farkına varmadığımız bir özelliğimizdir. Kendimiz olmamızı neyin engellediğini bulduğumuzda hayatta çok hızlı yol alırız. Bunu fark edip temizlemezsek hep aynı şeyleri yaşarız. Bu sorunların çözümü için bazı bilgilere vakıf olmak gerekiyor” dedi.
 
‘3 İNSAN MODELİ VAR’
NLP sisteminden de bahseden Canıtez, bu sistemin insanları görsel, işitsel ve dokunsal insanlar olarak sınıflara ayırdığını ifade etti. Görsel insanların gördükleri şeyleri hemen hatırladıklarını söyleyen Canıtez, bu kişilerin hızlı okuduğunu, hızlı konuştuğunu ve fiziksel görünüme önem verdiklerini kaydetti. İşitsellerin ise duyarak, dinleyerek öğrendiğini ifade eden Abdullah Canıtez, bu kişilerin kendi kendine konuştuğunu ve eşinden kendisini sevdiğini sık sık tekrarlamasını beklediğini söyledi. Dokunsal insanların algı sisteminin dokunmaya bağlı olduğunu söyleyen Kişisel Gelişim Uzmanı Canıtez, bu kişilerde duyguların öncelikli olduğunu ve iç referanslarının kuvvetli olduğunu belirtti.
 
KARAKTERE GÖRE HASTALIK
Çekirdek İnanç çalışmasıyla insanların problemlerinin özünde ne olduğunu öğrenmeyi amaçladığını kaydeden Abdullah Canıtez, anne ve babanın verdiği telkinlerin kişilerin çekirdek inancını oluşturduğunu ifade ederek, “Yaptığımız testlerde anne babayla samimi ilişkiler kuran kişilerin çevresiyle de aynı samimiyeti kurduğunu gözlemledik. Aynı zamanda ailesini olduğu gibi kabul eden bireylerin mutlu ve başarılı bir yaşama sahip olduklarını gördük” dedi. Kişilerin hastalıklarının da yaşam şekliyle ilişkili olduğunu savunan Canıtez, “Boyun fıtığı kontrolcü insanlarda, Migren mükemmeliyetçi insanlarda, Bel fıtığı ise genelde başkalarının yükünü çeken insanlarda görülür” diyerek sözlerini tamamladı.
 
ÖZEK’TEN PLAKET
Kişisel Gelişim Uzmanı Abdullah Canıtez ve Sublimind Telkin Uzmanı Atakan Sönmez’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaeddin Demirbağ, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekici, Çerkezköy Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Yücel İnce, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Erdoğan, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Konferans sonunda Abdullah Canıtez ve Atakan Sönmez’e teşekkür eden Hikmet Ziya Özek konuşmacılara plaket ve çiçek verdi.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10