Köprülü, Şarköy Devlet Hastanesini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde Şarköy Devlet Hastanesi

Çerkezköy 25.12.2011 22:18:00 0
Köprülü, Şarköy Devlet Hastanesini sordu
‘ŞARKÖY DEVLET HASTANESİ’NDE DOKTOR YOK’
Şarköy’deki sağlık hizmetlerinden yararlanma noktasında Şarköylülerin ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü, yetersiz kapasitesi ve fiziki koşulları ile hizmet veren Şarköy Devlet Hastanesi’nin ilçenin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu savunan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Şarköy Devlet Hastane’si sadece 25 yatak kapasitesine sahip. Bunun yanında söz konusu devlet hastanesinde Kulak-Burun-Boğaz, Göz Doktoru, Cildiye, Ortopedi ve Üroloji servislerinde doktor olmadığı için hizmet verilmiyor. Yerleşik nüfusu 30 bine yakın olan ancak yaz nüfusu 100 bini geçen ilçede devlet hastanesi bu yapısı ve eksikleri ile vatandaşların çok ciddi mağduriyetine sebep oluyor” dedi.
 
‘ŞARKÖY DEVLET HASTANESİ YETMİYOR’
 “Şarköy Devlet Hastanesi’nde yeterli sağlık hizmeti verilemezken gelen hastalar yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Tekirdağ’a ya da 50 kilometre uzaklıktaki Malkara’ya yönlendiriliyor” diyen Milletvekili Köprülü, “Ülkenin sağlık şartlarını düzeltmek, halka sağlık hizmetlerini ulaştırmak, sağlık kuruluşlarının hizmet vermelerini temin etmekle görevli Sağlık Bakanı acaba bu durumdan haberdar mı? Daha vahim sonuçlar ve kayıplar vermeden önemli bir nüfus yoğunluğuna sahip Şarköy Devlet Hastanesi’nin hastaları mağdur eden bu eksikliği derhal giderilmeli ve tedavi edebilecek donanıma ve kadroya sahip hale dönüştürülmelidir” ifadesini kullandı.
 
BAKAN AKDAĞ’A SORDU
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a şu soruları yöneltti: “Adı devlet hastanesi olan ancak yeterli doktor kadrosuna sahip olmayan, sağlık hizmeti vermekten yoksun olan Şarköy Devlet Hastanesinde böyle bir sorun olduğunu biliyor musunuz? 30 bin nüfusa sahip ve yaz nüfusunun 100 bini geçtiği bir ilçede 25 yatak kapasitesine sahip ve bu derece eksik doktor kadrosuna sahip bir devlet hastanesinin yeterli düzeyde hizmet vereceğine inanıyor musunuz? Vatandaşların bu şekilde sağlık hizmetinden yoksun kalarak bir doktora ulaşabilmek için kilometrelerce yol kat ettiği, bu sağlık sorununun çözülmesi için bir adım atacak mısınız?”

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10