Şiir ve türküler ‘Van’ için

Kızılpınar Belediyesi, Van’dan Kızılpınar’a gelen depremzedeler yararına yardım gecesi düzenledi. Gecede, izleyenlere, şiir ve türkü dinletisi sunuldu. Geceden elde edilecek olan gelirle de depremzedelerin ihtiy

Çerkezköy 26.12.2011 17:34:00 0
Şiir ve türküler ‘Van’ için
Kızılpınar Belediyesi çatısı altında gerçekleşen ve Kızılpınar Belediyesi Basın Yayın Sorumlusu Ümit Zengin’in organize ettiği Van için ‘Şiir ve Türkü Dinletisi’ gecesi, önceki gün saat 19.00’da Kızılpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Van’da yaşanan depremin ardından, Kızılpınar’a göç eden depremzedeler yararına düzenlenen yardım gecesine, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Kızılpınar Belediye Meclis Üyeleri, partililer, okul müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
‘DEPREMZEDELERİN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ’
Geceyi organize eden Kızılpınar Belediyesi Basın Yayın Sorumlusu Ümit Zengin, yaptığı konuşmada, 23 Ekim ve 9 Kasım’da Van’da meydana gelen depremle, ülkenin büyük acılar yaşadığını ve yaşamaya da devam ettiğini belirtti. Ümit Zengin, “Van’da meydana gelen deprem hepimizi çok üzdü. Fakat asıl gerçek, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bugün Van’a düşen ateş, 1992’de benim memleketim Erzincan’a düştü. Yarın kimin memleketine, kimin ocağına düşeceği belli olmaz” dedi. Belediye personeli olarak, beldeye gelen doğal afet mağduru vatandaşların içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamadıklarını dile getiren Ümit Zengin, “Bugün sizlerin de kayıtsız kalmadığı bu geceyi düzenlememizin amacı, Van’dan beldemize gelen depremzede ailelere destek olmak ve onların acılarını paylaştığımızı ve onların yanlarında olduğumuzu göstermek” dedi.
 
YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da, Van’dan Kızılpınar’a 146 ailenin göç ettiğini, 200’e yakın depremzede öğrencinin de okullara yerleştirildiğini belirtti. Depremzedelere, maddi ve manevi yardımların yanı sıra giysi ve eşya yardımı yapılması çağrısında bulunan Başkan Korkmaz, “Depremzedelerin birçoğu valizlerini alıp geldiler. Her anlamda yardıma ve desteğe ihtiyaçları var. Belediye olarak, depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Fakat yeterli olmuyor. Birlik olup, elimizden geldiğince, deprem mağduru vatandaşlarımıza destek olalım” ifadesini kullandı.
 
ŞİİR VE TÜRKÜ DİNLETİSİ DİNLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
Yardım gecesinde, konuşmaların ardından, Caner Han’ın hazırladığı kısa film gösterisi sunuldu. Van’da yaşanan depremi anlatan film gösterisinin ardından, Kadir Taşkın ve Hasan Şahin’in umut dolu müzikleri, dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Kenan Yoleri de duygularını kendi yazdığı ‘Van’ adlı şiiri ile dile getirdi. Gece, Barış Güler, Mazlum Akçay, Ebru Taş, Sefer Güler, Erkan Özgül, Dilek Köse, Gencer Özmen, Burak Rençber, Ersin Han, Uğur Han ile Mustafa ve Kemal Kardeşlerin seslendirdiği türkülerle devam ederken, Ergül Çiçek, Birgül Polat, Nergis Polat’in seslendirdiği şiirler de duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10