Başarıya giden yol yenilikten geçiyor

HEMA Endüstri tarafından düzenlediği ‘Çalışma Grupları-Öneri Sistemleri’ ve ‘Yalın Altı Sigma Sertifikasyon’ ödül töreni önceki gün gerçekleştirildi. Törende konuşan Hema EndÃ?

Çerkezköy 28.12.2011 18:14:00 0
Başarıya giden yol yenilikten geçiyor
HEMA Endüstri’nin düzenlediği ‘Çalışma Grupları-Öneri Sistemleri’ ve ‘Yalın Altı Sigma Sertifikasyon’ ödül töreni önceki gün saat 14.00’da yapıldı.
 
BAŞARININ FORMÜLÜ FARKLILIK
Ödül töreninde konuşan Hema Endüstri Kalite Güvence Müdürü Erdal Deniz, yeni ekonomik koşulların beraberinde rekabeti de getirdiğini belirterek, müşteri ilişkilerinde isteklere hızlı ve kaliteli bir şekilde cevap verilmesi gerektiğini söyledi. Mevcut pazarda başarı yolunun önemli faktörlerinden birinin de farklı olabilmekten geçtiğini söyleyen Deniz, çıkardıkları başarılı işlerden ötürü çalışanların şirket için büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Her hafta çalışanlarla bir araya geldiğini söyleyen Deniz, verimli çalışıldığı takdirde çok daha büyük işlere imza atılacağına inandığını ifade etti.
 
8 BİN METREKARE ÜRETİM ALANI YAPILIYOR
Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan da 2011 yılında birçok başarıya imza attıklarını ifade ederken, 5 bin metrekarelik üretim alanına 8 bin metrekarelik bir alanın daha eklenmesi için inşaat çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Seyahat sınırının olmaması dolayısıyla müşteri ilişkilerini daha etkili bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyen Doğan, Amerika ve Meksika’da oluşturulan Lojistik destek birimleri ile ‘Just in time’ üretim sistemi (Tam zamanında üretim sistemi) ile birçok müşterinin Hema Endüstri’yi seçmesini sağladığını belirtti. Yönetim olarak hedeflerinin sürekli büyüme, değişenleri yönetme, karlılık ve verimliliği arttırmak olduğunu ifade eden Tunç Doğan, 2012 yılının tüm çalışanlara sağlık mutluluk ve bol kazanç getirmesini temenni etti.
 
REKABETTE ÖNEMLİ SİLAHLAR
Ödül töreninde konuşan Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da, düzenlenen ödül töreninin şirketi ileriye götürecek en önemli adımların kutlanılışı şeklinde düşünüldüğünü söyledi. Arge çalışmalarının şirketin geleceğinde çok ciddi bir rol oynadığını ifade eden İbrahim Hattat, aynı şekilde altı sigma çalışmalarının da şirketin verimliliğini arttırarak Çin ve Hindistan ile rekabet etmede en önemli silahlar olduğunu kaydetti.
 
‘İŞİ BİLEN DE YAPAN DA SİZLERSİNİZ’
Çalışma gruplarının önerilerinin de şirketi başarıya götürecek bir diğer unsur olduğuna değinen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, “İşi bilen de yapan da sizlersiniz. İşin en iyi ve en ucuza nasıl yapılacağını da siz bizden daha iyi biliyorsunuz” dedi. Çalışanların moral bulması için yılda bir düzenlenen ödül töreninin yılda iki kez yapılmasını istediğini söyleyen İbrahim Hattat, “Yurt dışından fabrikamızı ziyarete gelen misafirler, Hema Endüstri çalışanlarının motivasyonunu, gözlerindeki ışıltıyı dünyanın hiçbir yerinde göremediklerini söylüyor” dedi. Ödül alan ve başvuru yapıp ödül alamayan tüm çalışanlara teşekkür eden İbrahim Hattat, yeni yılın hem şirkete hem de çalışanlara bol kazanç getirmesini temenni etti.
 
‘BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’
Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat da, “Hema Endüstri’ye kendi işiniz gibi sahip çıkın. Burası hepimizin. Birlikte çalışacağız, birlikte kazanacağız, birlikte nemalanacağız” dedi. İşi sahiplenmenin önemi üzerinde duran Mehmet Hattat, çalışanların amirlerle, müdürlerle ve genel müdürle uyumlu bir şekilde çalışarak daha verimli olabileceklerini söyledi. Son 1 yılda makine ve teçhizat olarak geçmiş yıllara nazaran 1 kat daha büyüdüklerini ifade eden Mehmet Hattat, verimli bir şekilde çalışarak, cironun, karlılığın ve çalışanların kazancının artmasını istediğini belirtti.
 
‘HERKES YENİLİK PEŞİNDE’
Dünyanın değişim içinde olduğunu söyleyen Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, “Herkes yenilik peşinde. Türkiye de yenilik peşinde. Yenilenmeyen sınıfta kalıyor. Kendimizi Çin, Hindistan ve Taylan’da bulunan pazarlara uyarlamamız lazım” dedi. Söz konusu ülkelerde iş gücünün ucuz olduğunu söyleyen Mehmet Hattat, çalışanların düşük ücretli çalışmasını değil dolgun ücretle yüksek verimli çalışmasını tercih ettiğini kaydetti. Holdingde birlik ve beraberliği sağlamak için elinden geleni yaptığını söyleyen Mehmet Hattat,  “Sizden tek isteğim benden daha genç, daha zinde, daha çalışkan, bana göre daha çok okumuş yazmış ve en güvendiğim insan olan oğlumun, daha sonra genel müdür arkadaşımın çizdiği yoldan ayrılmamanızdır” diye konuştu. Konuşmasının sonunda yeni yılın sağlık, sıhhat ve bol kazanç getirmesini temenni eden Mehmet Hattat, başarılı çalışmalarından ötürü herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından çalışanlara sertifikaları verildi.
 
Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ

   


0282 726 91 91
0282 747 65 10