Kent Bilgi Sistemi çalışmaları başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından hizmete sokulan “Coğrafi Bilgi Sistemi” önceki gün düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Çerkezkö

Çerkezköy 1.01.2012 19:02:00 0
Kent Bilgi Sistemi çalışmaları başladı
Çerkezköy Belediyesi tarafından hizmete sokulan “Coğrafi Bilgi Sistemi” düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
 
TOPLANTI YAPILDI
Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda önceki gün saat 15.00’de düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyeleri, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, belde belediye meclis üyeleri, fen işleri müdürleri ve Çerkezköy’de faaliyet gösteren emlakçılar katıldı.
 
HER TÜRLÜ BİLGİYE ULAŞABİLECEKLER
Tanıtım öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Belediyesi tarafından kurularak belediyenin internet sitesi üzerinden kullanıma açılan Coğrafi Bilgi Sistemi sayesinde vatandaşların belediyeye gelmeden ada-parsel, mahalle, sokak, kapı numarası bazında bilgi girerek imar durumu sorgulaması yapabileceğini belirterek, kent rehber hizmeti ve E-İmar hizmeti sayesinde güncel adres sorgulaması da yapılabileceğini ifade etti. 1 sene önce sözü verilen sistemi dört aylık bir çalışma ile hayata geçirdiklerini söyleyen İnce, projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.
 
“COĞRAFİ VERİ HİZMETLERİ VERİYORUZ”
Gökhan İnce’nin konuşmasının ardından Netcad Firması Sorumlu Proje Yürütücüsü Cem Eraslan uygulama ile ilgili bilgi vererek “Netcad yaygın olarak kullanılıyor. Netcad çözümlerini Kent Bilgi sistemini anlatarak sizleri bu konuda bilgilendirmek için buradayız. Çeşitli coğrafi veri hizmetleri veriyoruz. Amacımız; hızlı ve kaliteli hizmet, kente ait tüm bilgiler bir tık yakına getirmek, karar destek hizmeti, Kontrol Mekanizmasını oluşturmak, personel verimini arttırmak ve e- belediyecilik hizmetini kullanarak Kent Bilgi Sisteminin vatandaşa açık kısımlarının uygulamalarıdır” dedi.
 
“ÖNEMLİ YERLER GÖRÜNTÜLENEBİLİR”
Bu hizmet ile güncel adres sorgulaması ile mahalle sokak kapı bilgilerinin harita üzerinden sorgulanabileceğini ifade eden Eraslan, “2011 yılına ait güncel uydu görüntüsü görüntülenebilir. Ada, parsel aratarak parselin harita üzerindeki konumu, kentteki önemli noktalar, okullar, camiler vb yerler harita üzerinden görüntülenebilir ve ayrıca güncel harita üzerinden çıktı alınabilir. Harita üzerinden bir nokta facebook, twitter ve link üzerinden paylaşılabilir. Harita üzerinden mesafe, alan, koordinat ölçümü yapılabilir” dedi.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
“E-İmar Hizmeti ile Belediye’ye gelmeden güncel veriler üzerinden imar durumu sorgulanabilir” diyen Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahalle, sokak, kapı no bilgileri ile imar durumu sorgulaması yapılabilir. Ada parsel bilgileri ile imar durumu sorgulaması da yapılabilir”. Çerkezköy halkının hayatını kolaylaştırmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Çerkezköy halkının internette sörf yaparken Çerkezköy’ü de gezmelerini istiyorum. Arabalarına biner gibi cadde ve sokakları internetten izlesinler. Bu projenin hayata geçirilmesinde talimat veren olarak emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çerkezköy halkımız bu projeye destek vermesini istiyorum” dedi.
 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10