“Yaza kadar yapılmayan yol kalmayacak”

Veliköy Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını yaptı. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirilen memur ve sürekli işçi kadrolarına kadro ihdası yapılır

Çerkezköy 3.01.2012 18:33:00 0
“Yaza kadar yapılmayan yol kalmayacak”
Veliköy Belediye Meclisi’nin 2012 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da yapıldı.
 
MEMUR KADROSU 48’E YÜKSELDİ
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başlayan meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde memur norm kadrolarına kadro ihdası yapılması konusunun görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Yazı İşleri Müdürü Sema Albayrak, belediye bünyesinde 38 olan memur norm kadrosunun 48’e yükseldiğini belirterek, 1 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kadrosu, 1 avukat kadrosu, 1 şef kadrosu, 1 memur kadrosu, 1 şehir plancısı kadrosu, 1 hizmetli kadrosu, 2 zabıta kadrosu ve 1 zabıta amiri norm kadrosunun ihdas edileceğini söyledi. Yapılan bilgilendirmenin ardından kadro ihdası yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
SÜREKLİ İŞÇİ KADROSU 24 OLDU
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de sürekli işçi norm kadrolarına kadro ihdası yapılması konusu görüşüldü. Konuya ilişkin bilgi veren Albayrak, belediyede 14 sürekli işçi çalıştığını belirterek, son yapılan değişiklikle sürekli işçi norm kadrosunun 24’e yükseltildiğini ifade etti. Sürekli işçi norm kadrolarına ihdas yapılması konusu da oy birliği ile kabul edildi.
 
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması konusunun görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, yeni imara açılacak alanlarda planlama çalışması yapacaklarını ve bununla ilgili sözleşmeli personel çalıştırmayı düşündüklerini belirterek “Ciddi bir planlama yapacağız. Belediyenin işlerini takip etmek için uzman birini belediyede istihdam etmek istiyoruz” dedi.
 
2012, ATILIM YILI OLACAK
Tam zamanlı çalıştırılacak sözleşmeli personelin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevlendirileceğini ifade eden Belindir “2012 yılı Veliköy açısından ciddi atılımların yapılacağı bir yıl olacak. İşin takibi açısından bilgili birinin olması lazım” ifadesini kullandı. Belediyede tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışmayı talep eden Cüneyt Çalka’nın talebi mecliste oy birliği ile kabul edilirken, tam zamanlı sözleşmeli personele ödenecek ücret de bakanlığın belirlediği alt limitin yüzde 20 fazlası şeklinde kabul edildi.
 
FEN İLE İMAR AYRILACAK
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de kısmi zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması konusu görüşüldü. 2012’de çalışmaların yoğun olacağından dolayı bir mimardan kısmi zamanlı hizmet almak istediklerini belirten Başkan Belindir “Fen İşleri ile İmar İşleri’ni de ayıracağız. 2012’de çalışmaların verimli olacağına inanıyorum” dedi. Kısmı zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması oy birliği ile kabul edilirken, personele ödenecek ücretin de diğer kısmı zamanlı personellere ödenen ücretle eşit olması kararlaştırıldı.
 
SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sözleşmeli personellere 2012 yılında ödenecek maaşın görüşülmesine geçildi. Belediye bünyesinde çalışan ve 2012’de sözleşmeleri yenilenecek olan Eda Küçükdişli, Sinan Türkoğlu ve İsmail Akın’a Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgedeki ücretlerin ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
KOMİSYON KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İmar Komisyonu tarafından alınan kararlar görüşüldü. Komisyonda Beylikçayırı’na yapılan itirazların görüşüldüğü belirtilirken, komisyonun Kaynak Beton’un itirazını yerinde bularak gereken tadilatın yapılmasına karar verdiği belirtilirken, Emine-Mehmet Çalışkan’ın itirazının da uygulamada inceleneceği ifade edildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından imar komisyonu raporu doğrultusunda plancı tarafından Kaynak Beton’un itirazı kapsamında gerekli düzenlemenin yapılması oy birliği ile kabul edildi. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından beldede devam eden çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
 
İTİRAZLARIN 2’Sİ DÜZENLENDİ
1/25000’lik planlarda bazı düzenlemelere belediye olarak itiraz ettiklerini hatırlatan Belindir “4 tane itirazımızın 2 tanesi düzenlendi. Diğer iki itiraz konusunda da Çiftlikevleri’nde yapılaşma, Fuar alanı olarak gösterilen yerlerde fabrikalar olduğunu söyledik. Fabrikalarla ve yapılarla ilgili ruhsatları gönderip söylediklerimizi belgelendireceğiz. Çiftlikevleri konusu da önemli. Orada bizim de belediye olarak 150’ye yakın arsamız var. İnşallah sonuç alıp o iki bölgedeki belirsizliği ortadan kaldıracağız” dedi.
 
ÜNİVERSİTE KONUSUNDA BİLGİ VERDİ
Üniversite konusunda da bilgi veren Belindir, “Üniversite olarak düşündüğümüz binayı beğeniyorlar. Şuanda Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda 8 bölümde 1030 öğrenci eğitim görüyor. Üniversite Veliköy’e taşınırsa yeni binada 20’den fazla sınıf olacak. Çalışmalar olumlu bir şekilde sonuçlanırsa konuyu yeniden meclise getireceğiz” ifadesini kullandı.
 
YAPILMAYAN YOL KALMAYACAK
Yol konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirten Belindir, yaza kadar Veliköy’de yapılmayan hiçbir yol kalmayacağını, tüm yolların açılarak halkın hizmetine sunulacağını söyledi. Sağlık Ocağı konusundaki sıkıntılara da değinen Belindir “Sağlık Ocağı konusunda ciddi sıkıntılar vardı. Belediye olarak buraya el attık. Kalorifer kazanının tamiri yapıldı. 2 yeni aile hekimi gelerek göreve başladı. Sağlık Ocağı’na belediye olarak LCD ekran aldık ve numaratör koyduk. Bir tane de EKG cihazı aldık. Sağlık Ocağı’nı yeni makinelerle donatıp bir üst sınıfa yükseltmek istiyoruz” dedi. Belindir, üstgeçit yapımı çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.
 
İNGİLİZCE KURSU DEVAM EDİYOR
Meclis Üyesi Sedet Göral’ın belediyenin küçük olmasından dolayı ortaya çıkan sıkışıklığı dile getirmesi üzerine konuşan Başkan Belindir “Tekirdağ Büyükşehir olunca belde belediyelerin ne  olacağı bu yıl içinde belli olacak. O konu netleşene kadar herhangi bir şey yapamıyoruz” dedi. Belediyenin Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile verdiği İngilizce Kursu’nun da devam ettiğini ifade eden Belindir, kursa katılmak isteyenlerin belediyeden ayrıntılı bilgi alabileceğini söyledi.
 

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10