Doğalgaz dönüşümü tamamlanıyor

Gazdaş Tekirdağ İşletme Müdürü Olcay Gökkurt, yaklaşık 39 bin 100 konut eşdeğeri tüketicinin arzu ederse doğal gaz kullanabileceğini söyledi.

Tekirdağ 3.01.2012 18:44:00 0
Doğalgaz dönüşümü tamamlanıyor
Tekirdağ merkezde kamu kurum ve kuruluşlarına ait 173 binanın bulunduğunu belirten Gökkurt, bu binalardan yaklaşık yüzde 49'luk kısmını oluşturan 84 binanın doğal gaz kullanımına geçtiğini ifade ederek merkezde siteler başta olmak üzere müstakil binaların yaklaşık yüzde 21'lik kısmında doğal gaz kullanımına geçildiğini söyledi.
 
DOĞALGAZA İLGİ ARTTI
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte halkın da doğal gaza olan ilgisinin arttığını ifade eden Gökkurt, “Tekirdağ merkezde 18 bin 60 bina ve yaklaşık 69 bin bağımsız birim bulunmakta. Bu bağımsız birimlerin 62 bin 900'üne doğal gaz verim şebeke inşası tamamlanmış durumda. 18 bin 60 adet binanın da 7 bin 575'ine servis kutusu yerleştirildi. Yaklaşık 39 bin 100 konut eşdeğeri tüketici arzu ederse doğal gaz kullanabilir. Bunlardan 14 bin 921 bağımsız birim, doğal gaz kullanımına geçti. Sadece 2011 yılı içerisinde yaklaşık 7 bin 500 bağımsız birimin doğal gaz kullanımına geçmesi sağlandı” dedi.
 
ABONELİK HIZ KAYBETMEDİ
Kış döneminde abonelik işlemlerinin hız kaybetmemesi için ekipleri takviye ederek, çalışma saatlerini esnek hale getirdiklerini belirten Gökkurt, vatandaşların doğal gazı en güvenli şekilde kullanmalarını sağlamak için çalışmaların her aşamasını titizlikle yönettiklerini ve güvenlikten taviz vermediklerini ifade ederek “Sertifikalı firmalar tarafından imalatı tamamlanan tesisatların kontrol ve gaz açma işlemlerine yanıt vermek için yasal süremiz, tesisat kontrolü için 10 gün, yapılan kontroller sonucu uygun bulunan tesisatlara gaz arzı sağlanması için 5 gün. Ancak biz bu süreyi olabildiğince kısaltmaya çalışıyor, tesisat ya da projede bir sorun yoksa, ortalama 7-8 gün içerisinde gaz açma işlemini tamamlamaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.
 
DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ
Tesisat dönüşümü işlemlerinin aşamalarından da bahseden Gökkurt, “Sertifikalı firmalar tarafından standartlara uygun olarak hazırlanan projeler şirketimize sunulur. Mühendislerimiz tarafından yapılan incelemeler sonucu uygun bulunan projeler onaylanır. İç tesisatının tamamlanması ile sertifikalı firma, GAZDAŞ'tan tesisat kontrol ve gaz açma randevusu talep eder” bilgisini verdi. 
 
45 GÜN İÇİNDE TAMAMLANMASINI HEDEFLİYORUZ
Tekirdağ merkezde projesi GAZDAŞ tarafından onaylanmış, ancak iç tesisat dönüşüm faaliyetleri henüz tamamlanmadığı için randevu talebi bulunmayan yaklaşık 650 binanın bulunduğunu ifade eden Gökkurt, “Bu binaların tesisatları standartlara uygun imal edilip, tamamlandığı takdirde doğal gaz açma işlemi gerçekleştirilecek. İç tesisat firmaları bu süreci iyi yönettikleri takdirde, GAZDAŞ olarak biz de 650 binanın gaz açma işlemini toplam 45 gün içinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KILAVUZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10