Fuhuş operasyonuna 2 tutuklama, 2 sınır dışı

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nın, 2011 Nisan ayında 14 ayrı adrese eş zamanlı yaptığı operasyonda 15 kişi tutuklanmıştı. Operasyonun ikinci dalgasında da 15 kişi gözaltına alı

Çerkezköy 4.01.2012 20:02:00 0
Fuhuş operasyonuna 2 tutuklama, 2 sınır dışı
2010 yılında düğmeye basılan “Çoban Yıldızı” adlı operasyon için İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, şebeke adına çalıştığı tespit edilen iki kişinin telefon görüşmelerini dinlemeye almış ve yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığının da desteği ile önceden tespit edilen 14 adrese eş zamanlı baskın düzenlemişti. Operasyonda, aralarında Azerbaycan, Makedonya ve Kırgızistan uyrukluların da bulunduğu toplam 19 kişi gözaltına alınmıştı.
 
15 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Gözaltına alınanlar, jandarmadaki ifadelerinin ardından, güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adliyesine sevk edilmiş, mahkeme tarafından Azerbaycan uyruklu V.A, S.M, R.B, T.K, S.M, M.M, G.A ile Türk vatandaşı olan şebeke elemanları M.C, Y.B, H.A, S.A, A.B, Y.B, Y.Y ve R.K, "fuhuşa aracılık etmek, fuhuş için yer temin etmek, organize suç örgütü kurmak ve üye olmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, diğer 4 sanık da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 
2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI
Fuhuş Operasyonunun ikinci dalgasında da 15 kişi gözaltına alınmış, yapılan yargılamanın ardından M.A. tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilirken,  diğer 14 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuksuz yargılanan ve önceki gün gerçekleştirilen duruşmaya katılan 2 kişi hakkında daha tutuklama kararı çıktı. Akşam saatlerine kadar devam eden duruşmanın ardından Y.B. ve Y.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, V.A. ve T.A. isimli yabancı uyruklu kadınlar da sınır dışı edilmek üzere Tekirdağ Yabancılar Şubesi’ne götürüldü.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10