Çerkezköy’de 2011’de 636 bin metrekare yol yapıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2011 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yol çalışmaları, kavşak ve kaldırım düzenlemeleri, p

Çerkezköy 5.01.2012 19:49:00 0
Çerkezköy’de 2011’de 636 bin metrekare yol yapıldı
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 2011 yılında ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
636 BİN METREKARE YOL YAPILDI
Çerkezköy’de 2011 yılında 192 bin 540 metrekare demirli beton yol, 50 bin metrekare sıcak asfalt yol, 20 bin metrekare soğuk asfalt yol ve stabilize yol çalışmalarıyla birlikte toplamda 636 bin metrekare yol yapım çalışması yapıldığını ifade eden Ali Ertem, 30 bin metrekare de yol tamir çalışması yapıldığını kaydetti. Belediye Başkanı Ali Ertem yol çalışmalarında 95 bin 400 ton malzeme kullanıldığını belirtti.
 
7 KAVŞAK YAPILDI
Yapılan bilgilendirmede 2011’deki kavşak düzenlemeleri hakkında da bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 14 farklı noktadaki kavşaklarda peyzaj çalışmaları, çevre kaldırımları, aydınlatma, sinyalize sistem, çevre bordür, yaya geçiş noktaları, LED sistem sinyalize, refüj düzenlemesi, çalışmalarıyla birlikte 7 yeni kavşak yapıldığını ve 7 mevcut kavşakta da düzenleme yapıldığını belirtti. 24 bin 800 metrekare kaldırım düzenlemesinin yapıldığını söyleyen Ertem, 4 bin 400 metre yol bordür düzenlemesinin de tamamlandığını kaydetti. 
 
ÇEVRE DÜZENLEMELERİ DEVAM EDECEK
Projeli işler kapsamında 2011 yılında Çerkezköy’e 8 bin metrekarelik hayvan barınağı, biri tamamlanmış olan 4 adet köprü inşaatı, semt pazarı, meydan düzenlemeleri yapıldığını söyleyen Ali Ertem, Kumlugeçit spor tesisini de ilçe sakinlerinin hizmetine açtıklarını belirtti. Ali Ertem ayrıca, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi, Erkaynak Camii, Öztrak Caddesi, Barbaros Caddesi ve Narin Caddesi’nde de meydan kaldırımları, orta refüj genişletmeleri, göbek havuz yapımı, peyzaj çalışmaları, oturma grupları ve otopark alanları yapım çalışmalarının gerçekleştirildiğini açıklarken, 7 ayrı noktada toplam 800 metre istinat duvarı yapıldığını ve çalışmaların devam edeceğini söyledi.
 
‘8 BİN 500 METREKARE PARK DÜZENLEMESİ YAPILDI’
Altyapı çalışmalarında da büyük yol alındığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından 2011 yılında bin 400 metre ana isale çelik boru hattı, 4 bin 645 metre yağmur suyu şebekesi, bin 395 metre kanalizasyon şebekesi, 3 bin 183 metre içme suyu şebekesi, 460 adet rögar kapağı yenileme ve baca yükseltme çalışması yapıldığını belirtti. Fen İşleri Müdürlüğü’nün de Köse ve Edip Sokak’taki elektrik sistemini yeraltına aldığını ifade eden Ertem, çeşitli konularda bin 152 metre altyapı çalışmasının gerçekleştirildiğini kaydetti. Altıyol Kavşağı, Güveniş Caddesi, Gaziler Derneği önü ve Bağlık Mahallesi’nde toplam 8 bin 500 metrekare park düzenleme çalışmasının yapıldığını söyleyen Ertem, İstasyon Mahallesi ve Yunus Emre Parkı’nda da yenileme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.
 
ÜSTYAPI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
2011 yılında üstyapı çalışmaları kapsamında öncelikle Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda zemin yenilemesi ve İlçe Spor Müdürü odası yapıldığını söyleyen Ali Ertem, “Soyunma odaları fayansla kaplandı, boyası yapıldı. Seslendirme sistemi kuruldu. Skorboard yenilendi. Kamera sistemi kuruldu. Ayrıca Belediye Hizmet Binası’nda elektrik birimi oluşturuldu. Tuvaletler yenilendi. Arşiv katı düzenlendi. Çatı komple onarıldı ve doğalgaza geçildi” dedi. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Şehir Stadı’nda tribün ilave çatısının yapıldığını kaydeden Ertem, çim onarımının yapıldığını ve ses düzeninin de yenilendiğini belirtti. Gaziler Dernek Binası, Balıkçı Hali ve İstasyon Mezarlığı’nda da yapım ve yenileme çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Ertem, “Cengiz Topel Caddesi’ne 2, Cevizli Sokak’a 1, Kumlugeçit Kavşağı, Cumhuriyet Mahallesi, Tevfik Fikret Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Bahar Sokak’a da birer minibüs durağı yapıldığını, ayrıca Kumlu Geçit’e 1 taksi durağı ve Bağlık Mahallesi’ne de bir fırın yapıldığını açıkladı.
 
‘26 NOKTADA ÇALIŞMA YAPILDI’
2011 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren Ali Ertem, “Pakize Narin Anadolu Lisesi bahçesine 450 metrekare beton alan yapıldı. Mühimmat Bölük Komutanlığı’na 25 metre yağmursuyu hattı döşendi ve 12 metre koruma duvarı yapıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’ne 90 metre yağmursuyu kanalı ve 320 metrekare beton saha inşa edildi. Gümrük Müdürlüğü’ne bin 400 adet bordür ve 300 metrekare parke taş döşendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 3 hizmet aracı tahsis edilirken, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarlığı’na da doğalgaz tesisatı döşenerek, çatı onarımı gerçekleştirildi” dedi. Gabralı İlköğretim Okulu’na basketbol ve voleybol sahası inşa edildiğini söyleyen Ertem, Tepe Sağlık Ocağı’nda da çatı onarımı ve doğalgaz tesisi döşemesi yapıldığını söyledi. 2011 yılında 26 noktada çeşitli yapım-onarım çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyleyen Ali Ertem, 2012 yılında daha çok çalışarak Çerkezköy’e yakışır hizmet sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10