Personellerin maaşları belirlendi

Kapaklı Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Sözleşmeli ve kısmı zamanlı personellerin maaşlarının belirlendiği toplantıda, geçtiğimiz ay komisyona havale edil

Çerkezköy 6.01.2012 21:17:00 0
Personellerin maaşları belirlendi
Kapaklı Belediye Meclisi 2012 yılının ilk meclis toplantısını dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda yaptı.
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Belediye Hizmet Binası’nda saat 14.00’da başlayan toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 2012 yılının herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Mandalı’nın konuşmasının ardından gündeme alınması talebi ile okunan önergeler oy birliği ile kabul edildi..
 
AYLIK ÇALIŞMA ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının bir sonraki gündem maddesinde belediyede tam zamanlı sözleşmeli olarak çalışan mühendislerin, teknikerlerin, mimarın, kameramanın, teknisyenlerin, çocuk eğiticilerinin, peyzaj mimarlarının, veteriner hekimin, sağlık memurunun aylık çalışma ücretinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Sözleşmeli personellerin maaşları görüşmeye açıldı. Yasaya göre mimarın maaşının 1756 TL-iki bin 195 TL, mühendisin maaşının 1756 TL-iki bin 195 TL, Teknikerin maaşının 1375 TL-1718 TL, teknikerin maaşının 1090 TL-1362 TL, Eğitmenin maaşının 1039 TL-1299 TL, Çocuk eğitimcisinin maaşının 1025 TL-1282 TL, kameramanın maaşının 1021 TL-1276 TL ve Veteriner sağlık teknikerinin maaşının ise 1153 TL-1442 TL arasında olabileceği belirtilirken, sözleşmeli personellere belirtilen üst limit oranında maaş ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. 
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Gündemin dördüncü maddesinde de Belediyede kısmi zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan avukatın aylık çalışma ücreti belirlendi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi üst limit olacak şekilde aylık 808 TL olarak oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan belediyede tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan iç mimarın, inşaat mühendisinin, bilgisayar mühendisinin, çevre mühendisinin, inşaat teknikerinin ve restorasyon teknikerinin aylık çalışma ücretinin belirlenmesi ile ilgili gündem maddesi de görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından iç mimarın maaşı iki bin TL, İnşaat Mühendisinin maaşı iki bin 100 TL, Bilgisayar mühendisinin maaşı iki bin 195 TL, Çevre Mühendisinin maaşı iki bin TL, inşaat teknikerinin maaşı 1550 TL ve Restorasyon teknikerinin maaşı da 1550 TL olarak belirlendi. 
 
ARSLAN KOMİSYONDAN İSTİFA ETTİ
Ardından, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuları görüşen Meclis, ilk olarak komisyonun Su İşleri Müdürlüğü tarafından “Su bağlantı ücretinin belirlenmesi” talebi ile verilen dilekçeyi karara bağlarken, ‘Şehir içinde çalışan araçların devir ücretlerinin belirlenmesi için Zabıta Müdür Vekili tarafından verilen dilekçe de görüşülerek karara bağlandı. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından gündemin bir sonraki maddesinde de dilekçeler görüşüldü. Meclis üyesi Ayhan Arslan’ın ‘imar komisyonu üyeliğinden istifa’ dilekçesini güdeme alan meclis, tek taraflı olduğu için bu dilekçeyi kabul etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan İrfan Mandalı, Demokratik Sol Parti’den Mustafa Serat’ın aday olmasını istedi. Ayhan Arslan’dan boşalan imar komisyonu üyeliğine yapılan açık oylamada oy birliği ile Mustafa Serat seçildi.
 
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Görüşmelerin devamında Başkan Mandalı’nın bilgilendirme amaçlı dilekçesi okundu. Norm kadroda bir başkan yardımcısı atanması yapıldığı belirtilirken, başkan yardımcılığına Erol Özkan’ın atandığı belirtildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından, Meclis öncesi gündeme alınan önergelerde görüşüldü. İnci Reklam tarafından sunulan Kapaklı sınırları içersinde reklam, led ekran, paslanmış panoların kaldırılması, kaldırımları engelleyen levhaların kaldırılması, parçalanan tabelaların firmanın yap işlet modeli ile tekrar yapılması talepli dilekçe oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Toplantıda İrfan Demir’in verdiği önerge kapsamında yeni uygulamaya geçilmesi için su bağlantı ücretlerinin ve başlangıç tarihlerinin belediye meclisi tarafından tespit edilmesi de görüşüldü. İlgili önerge de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
 
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
Atık su ve evsel atık tarifelerinin belirlenmesi konusunun da görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesinin ardından denetim komisyonu üyelerinin seçimine geçildi. Gizli oy açık sayım ile yapılan seçimler sonucu denetim komisyonu üyeliğine Adem Sekmen, Nedim Yılancı, İrfan Demir, Ali Doğuş ve Osman Aşık seçildi. İmar Komisyonu’na havale edilen konuların da görüşülüp karara bağlanmasının ardından İmarla ilgili dilekçeler de komisyona havale edildi. Toplantı, Kapaklı Belediyesi’nin Aralık ayında yaptığı çalışmaları içeren slayt gösterisinin ardından sona erdi.
 
Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10