Çerkezköy’e 6.5 milyonluk proje

Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında toplanan Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak Ayı ikinci oturumunu dün saat 14.00’da gerçekleştirdi. Servis devir ücretinin 385 TL olarak karara bağlandığı toplant

Çerkezköy 6.01.2012 21:31:00 0
Çerkezköy’e 6.5 milyonluk proje
Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
 
DEVİR ÜCRETİ 385 TL
Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Süleyman Ak dışındaki tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katılırken, toplantıda ilk olarak, bir önceki oturumda Tarife Komisyonu’na havale edilen, okul servis araçlarının devir ücretleri görüşüldü. 2012 Mali Yılı’nda okul servis araçlarının devir ücretlerinin 385 TL olarak belirlendiği Tarife Komisyonu raporu meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
BAKANLIK TARİFESİ YÜKSEK GELDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından bir sonraki gündem maddesinde, atık su ve evsel katı atık tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Bakanlığın gönderdiği tarifenin yüksek olduğu gerekçesiyle düzenleme yapılması için Tarife Komisyonu’na havale edilen ilgili gündem maddesi hakkında komisyon henüz geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştiremediği için konunun Şubat ayındaki toplantıda görüşülmesine karar verildi. Belediye Başkanı Ali Ertem, “Yasal anlamda bu sürecin uzatılmaması ve bir an önce karara bağlanması gerekiyor. Şubat ayındaki toplantıya kadar meclisimiz konu hakkında toplantılar düzenlemeli. Gerekirse ben de bu toplantılara katılırım” dedi. Kendisinin de ücretler konusunda iyileştirme çalışmaları yaptığını dile getiren Ertem, istenildiği takdirde meclisin kendi fikirlerini de gözden geçirebileceğini belirtti.
 
KREDİ YETKİSİ ERTEM’DE
Toplantının üçüncü gündem maddesinde alternatif rüzgar elektrik santrali projesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. İlk oturumda Bütçe Komisyonu’na gönderilen ilgili gündem maddesi hakkında komisyon, proje kapsamında kredi kullanılması için Başkan Ertem’e yetki verilmesini kararlaştırırken, komisyonun tavsiye kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Bütçe Komisyonu’na havale edilen sıcak asfalt-aşınma kaplama yapılması konusundaki komisyon kararı görüşüldü. Maliyetinin yaklaşık olarak 6.5 milyon TL olduğu tahmin edilen sıcak asfalt-aşınma kaplama çalışmasının banka kredisi ile temin edilmesi yönündeki komisyon kararı meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.
 
‘ASFALT İŞİ BAŞKA İŞE BENZEMEZ’
Meclis üyelerinden Reşat Ziya Pekdoğan ve Demet Eroğlu sıcak asfalt-aşınma kaplama maliyetinin yüzde 50’sinin kredi ile, kalan yüzde 50’sinin ise bütçeden karşılanmasını önerdi. Üyelerin bu önerisine cevap veren Ali Ertem, “Asfalt işi okul yapımı ya da diğer çalışmalar gibi bir iş değil. Diğer çalışmalar aylar sürebiliyor. Dolayısıyla o ödemeleri taksitler halinde gerçekleştirebiliyoruz. Asfalt işi ise 3 ayda bitecek bir iş. Hiçbir asfalt firması taksit şeklinde yapılacak ödemeyi kabul edip ihaleye girmez. Biz bankadan kredimizi çekelim daha sonra taksitler halinde bankaya borcumuzu öderiz. Üstelik kredi ile ödeme yaparak fiyat farkından da muaf olacağız” dedi.
 
DEĞERLERİ TAKDİR KOMİSYONU BELİRLEYECEK
Gündemin altıncı maddesinde Sermet İşcan’ın takas talebi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Sermet İşcan’a ait olan 890 ada 3 parselde bulunan alan ile 886 ada 4 parselde bulunan belediyeye ait alanın takasına ilişkin İmar Komisyonu’nun aldığı, “Takdir Komisyonu söz konusu alanlar hakkında değer ölçme çalışmaları yapacak. Daha sonra aradaki değer farkı ödenmek koşulu ile takas işlemi gerçekleşebilecek” kararı meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, meclis üyelerinden kendilerini mağdur olan vatandaşın yerine koymasını istedi. Belediyenin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde vatandaşın arsasının yola çevrildiğini belirten Ertem, mağduriyeti gidermek için arsanın belediye tarafından satın alınması ya da takas işlemi ile başka bir arsa verilmesi gerektiğini söyledi.
 
ENCÜMEN YETKİLENDİRİLDİ
Sermet İşcan’a ait arsa ile takas yapılması düşünülen arsa arasında 50 metre olduğunu söyleyen Ertem, “Konuyu encümen görüşecek. Takdir Komisyonu da değerleri belirleyecek. Aradaki farkın ödenmesi halinde takas işlemi gerçekleşebilir. Ayrıca söz konusu alanda belediye olarak farklı bir çalışma yapmamız mümkün değil. Çünkü orası konut alanı olarak görünüyor. Ya satacağız ya da takas yapmada kullanacağız” diye konuştu. Meclisin bir sonraki gündem maddesinde İmar Komisyonu’na havale edilen 5 yıllık imar programında değişiklik konusu görüşüldü. Bu bağlamda encümene 1 yıllık yetki verilmesi için yapılacak çalışmaların program kapsamına alınmasına ilişkin komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
 
PARSELLER 5 METRE GERİ ÇEKİLECEK
Toplantıda son olarak İmar Komisyonu’na havale edilen plan notu değişikliği ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Emsal olan yerlerde serbest mizanda ve 5 bin metrekarenin üstündeki yerlerde olan ibarenin 3 bin metrekare olarak değiştirilmesine komisyonca karar verildi. Ayrıca aradaki adaletsizliği ortadan kaldırmak adına önceden uygulanan yüzde 50’lik yapılaşma koşulunun da kaldırılmasına karar verildi. Komisyon kararına göre yol çalışması yapılan bütün parseller eski sınırından 5 metre geri çekilecek. Komisyonun aldığı kararlar meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDI
Toplantıda gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis üyelerinin, vatandaşların Öztrak Caddesi’nde yapılan yol çalışmalarından dolayı mağdur olduğunu belirtmesi ve söz konusu çalışmaların tek şeritten yürütülmesinin mümkün olup olmadığını sorması üzerine konuşan Ertem “Vatandaş orada 2-3 ay mağdur olabilir. Fakat şunu iddia ediyorum ki bu mağduriyetini en çok 1 sene içerisinde amorte edecektir. Öztrak Caddesi’ndeki çalışmalar bitmek üzere. Bundan sonraki çalışmalar (kaldırım, asfalt, ağaçlandırma) tek şerit üzerinden gerçekleştirilecek” dedi.  Vatandaşları çalışmalar konusunda duyarlı olmaya çağıran Ertem, araç sürücülerinin de dikkatli olmasını istedi. İlgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan meclis Toplantısı 1 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’da yapılacak.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10