Karaağaç’a öğretmen aranıyor

Karaağaç Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. İlk oturumda komisyonlara havale edil

Çerkezköy 6.01.2012 21:35:00 0
Karaağaç’a öğretmen aranıyor
Karaağaç Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.
 
TAKASA ENCÜMEN KARAR VERECEK
Meclisin ikinci oturumunda ilk olarak 659 ada 8 parselde bulunan belediye hissesi ile 455 ada 9 parseldeki şahıs hisselerinin takası gündem maddesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Ahmet Aşar başkanlığında toplanan komisyon tarafından, 659 ada 8 parseldeki belediye hissesinin satışının kabul edildiği fakat takas işleminin görüşülmek üzere encümene havale edilmesi yönünde karar alındığı belirtilirken, komisyonun tavsiye kararı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
TAVAN ÜCRET UYGULANACAK
Meclis toplantısının ikinci gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen tam zaman ve kısmi zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin görüşülmesine geçildi. Yılmaz Mert başkanlığında toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu’nun oybirliği ile aldığı tam zamanlı ve kısmi zamanlı sözleşmeli personellere (3 teknisyen, 1 tekniker, 1 hemşire ve 1 sağlık memuru) tavan ücret uygulama yönünde aldığı tavsiye kararı da meclis tarafından oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı.
 
‘ÖĞRETMEN EKSİĞİMİZ VAR’
Toplantıda daha sonra yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen ‘Belde sınırları içinde bulunan kamu binalarının ihtiyaçlarının karşılanması’ gündem maddesi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı raporda, kamu binalarının tadilat, onarım ve ihtiyaçlarının meclis kararı ile giderilmesi yönünde oy birliği ile karar aldığını belirtilirken, meclis de komisyonun tavsiye kararını oybirliği ile kabul etti. Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de Atatürk İlköğretim Okulu’nda 3 öğretmen eksiği olduğunu, konuyla ilgili Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ile görüştüğünü belirterek, meclis üyelerinin de gerekli yerlerle görüşerek bu ihtiyacın bir an önce giderilmesini temenni etti.
 
ÖZHAN YİNE ‘HAYIR’ DEDİ
Meclisin bir sonraki gündem maddesinde ise İmar Komisyonu’na havale edilen 600 ada 4 parselde yapılacak olan plan tadilatı konusunda komisyon raporu görüşüldü. Komisyon raporunda 600 ada 4 parselde alınan plan tadilatının kabulü kararından aynı adada bulunan diğer parsellerinde faydalanabileceği bildirildi. Oy çokluğu ile kabul edilen komisyon kararına meclis üyelerinden Ercan Çelik, Çetin Özhan ve Yıldırım Büyükbaş red oyu verdi. Çetin Özhan red oyu vermesinin gerekçesini şöyle açıkladı: “Aynı gündem maddesi için 1 ay önce meclis oy birliği ile red kararı almıştı. Bir sonraki toplantıda ise yarı yarıya oy çıktı fakat oyların eşit çıkması halinde Belediye Başkanı’nın oyu iki oy sayıldığından kabul edilmişti. Ben kararımı değiştirmedim ve yine red oyu verdim”
 
DİNİ TESİS KARARI ŞUBAT’A KALDI
Karaağaç Meclisi Ocak Ayı ikinci oturumunun son gündem maddesinde, dini tesis alanı talebi görüşüldü. İmar Komisyonu’na havale edilen 389 adada bulunan yeşil alanın dini tesis alanı olarak kullanılması yönündeki plan değişikliği talebi kapsamında, komisyonca detaylı bir çalışma yapılması için konunun Şubat ayındaki meclis toplantısında görüşülmesine karar verildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Karaağaç Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu sona erdi.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10