Kaçaklar polisten kaçamadı

Malkara'da Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 2'si kadın, 16 kaçak yakalandı.

Malkara 10.01.2012 18:55:00 0
Kaçaklar polisten kaçamadı
İstanbul'dan minibüsle Yunanistan sınırındaki Edirne'nin İpsala İlçesi'ne kaçak insan taşındığı ihbarını alan polis ekipleri Malkara girişinde uygulama noktası oluşturdu.
 
POLİSTEN KAÇAMADI
Polis uygulamasını gören 34 ACH 70 plakalı minibüsün sürücüsü Rasim A. durmadan kaçmaya başladı. Polis ekipleri peşine düşünce kaçamayacağını anlayan minibüsü bırakarak yaya olarak kaçmayı sürdüren sürücü Rasim A.kısa sürede yakalanırken; minibüs içinde ise 2'si kadın 6 Filistin, 5 Somali, 2 Afrika ve 3 Burma uyruklu toplam 16 kaçak yakalandı.
 
SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI
Kaçmaya çalışırken yakalanan sürücü Rasim A.’nın polis ekiplerine “Benim çoluk çocuğum var, ben bu işi para için yaptım. İşsizim, yapacak başka bir şeyim yok, ne olur beni bırakın, gideyim" dediği öğrenildi. Gözaltına alınan sürücü Rasim A. ifadesi alınması için Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek, Yunanistan'a gitmek istedikleri belirtilen kaçaklar ise sınır işlemlerinin tamamlanması için Tekirdağ'daki kaçak barınma evine yerleştirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

Çerkezköy Haber / Emrah CIRIT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10