Gazeteciler Günü’ne ‘pastalı’ kutlama

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, ilçede görev yapan yerel gazete çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Çerkezköy 11.01.2012 20:27:00 0
Gazeteciler Günü’ne ‘pastalı’ kutlama
‘ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORSUNUZ’
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Binası’nda dün saat 12.00’da gazetecilerle birlikte pasta keserek Çalışan gazeteciler Günü’nü kutlayan Koçak, gazetecilerin yağmur kar demeden zor şartlarda çalıştığını belirtti. Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Koçak “Bu gezegenin hangi bölgesinde olursa olsun yaşanan olaylar, şu ya da bu şekilde bizleri de ilgilendiriyor. Ülkelerin yaşadığı siyasal gelişmeler, bilimde ve teknolojideki yenilikler, açlıktan ve savaştan ölenler, salgınlar, rekorlar, küresel ısınmanın yol açtığı değişiklikler ve daha birçok olay, durum ve gelişme bizlerin hayata dair yol haritasını belirleyen önemli etkenlerdir” dedi.
 
“GAZETECİLER DESTEKLENMELİ”
Bugün Türkiye’de 2 binin üzerinde yerel gazete, 1200’e yakın yerel radyo ve 230 yerel televizyon kanalı olduğunu belirten Koçak “Bu kuruluşların büyük çoğunluğu varlığının devamını sağlayacak gelirlerden mahrum olarak zor şartlarda ayakta durabilmektedir, dolayısıyla bu kuruluşları ve bu kuruluşları haberleriyle besleyen insanları yok saymak mümkün değildir, olamaz. Mesai saatleri belirli olmayan, tatilleri olmayan tek düşünceleri kamuoyuna haber vermek olan bu kişi ve kuruluşları sosyal güvenlik mevzuatı başta olmak üzere, ayakta kalmalarını sağlayacak tedbirlerle desteklemek demokrasinin bir gereği olarak algılanmalıdır” dedi.

Çerkezköy Haber / Cengiz YEŞİLYURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10