“Hedefimiz dünya markası olmak”

Çetin Grup’un 2011 yılını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, hizmet sektöründe yüzde 19.7, üretim sektöründe de yüzde 12’lik büyüme kaydettiklerini belirtti. 2011 yılÄ?

Çerkezköy 14.01.2012 00:47:00 0
“Hedefimiz dünya markası olmak”
2011 yılını değerlendiren Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, 2012 yılında hayata geçirecekleri projeler ile ilgili de bilgiler verdi.
 
BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Dün saat 15.00’da Atak Farma Kozmetik Fabrikası’nda basın mensupları ile bir araya gelen Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin 2011 yılını değerlendirdi. Türkiye’nin ekonomide büyük bir ivme yakaladığını belirten Çetin “Dünya’da ekonomik kriz yaşanırken son dönemlerde ülkemizde ekonomik anlamda bahar havası yaşandı. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de Türkiye’nin eskisi gibi artık Euro ve dolar bölgeleri ile çalışmaması. Türkiye pazarın Avrupa ve Amerika olmadığı bilinci ile Afrika’ya ve Uzak Doğu’ya da el attı. Yıllar önce Avrupa kriz yaşadığı zaman ülkemiz derinden yaralanıyordu. Ama son krizin ülkemizde çok büyük artılar kattığını hepimiz gördük” dedi.
 
“SOMALİ’DE DE FAALİYET GÖSTERECEĞİZ”
Yılbaşı öncesi Mogadişu havaalanında güvenlik kontrolü ile ilgili Türk Hava Yollarının davetlisi olarak Somali’ye gittiğini söyleyen Çetin “Somali’ye uçak seferleri yapmayı düşünen dünyanın sayılı şirketlerinden olan Türk Hava Yolları Mogadişu havaalanında güvenliği olup olmadığını kontrolü yapılması istendi. Somali büyük bir potansiyele sahip bir ülke. Somali’deki sıkıntıların tek sebebi devletin güvenliği sağlayamamış olması, devletin orada hakimiyet gösterememesi ve kabileler arasındaki kavga yüzünden yer altı ve yer üstü kaynaklarının kullanılmamasıdır. Sonuç olarak Türk Hava Yolları oraya uçak seferlerini önümüzdeki ikinci çeyrekte büyük ihtimalle aktarmalı olarak düzenleyecek. Biz de önümüzdeki dönemde inşallah havalimanında yer hizmetlerinde boy göstermeyi hedefliyoruz. Sadece güvenlik olarak değil, oradaki diğer kontrol ve kargo sistemlerinin işlemesi için de faaliyet göstermeyi planlıyoruz” dedi. 
 
“2012 YILINDA 9 MİLYON DOLAR CİRO HEDEFLİYORUZ”
Çetin Grup’un şirketler topluluğu olduğunu söyleyen Çetin, “Ben bizim grubumuzu hizmet sektörü ve üretim sektörü olarak iki kanatta görüyorum. Hizmet sektöründe grubumuzda yaklaşık olarak yüzde 19.7’lik bir büyüme kaydedildi. Üretim sektöründeki büyüme oranımız ise yüzde 12’dir. Bunlar gerçekten gurur verici olaylar. Hizmet sektörünün dışında yaklaşık olarak 55 ülkeye kozmetik ihracatı yapan Atak Farma Kozmetik firmamız bulunuyor. Bunun da ivme hızı yüzde 23.6’dır. 2010 yılında ise bu rakamlarımız yüzde 20 civarlarındaydı. Geçen yıl ciromuz yaklaşık 7 milyon dolar iken, 2012 de ise ciromuzu 9 milyon dolar civarında hedefliyoruz. Bundan sonra Atak Farma Kozmetik’in yüzde büyümelerini 2015 yılına kadar yüzde 20’lerden aşağıya düşürmemeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
“12 BİN 800 METRAKARELİK FABRİKA KAZANDIRACAĞIZ”
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalarına sığmadıklarını ve 12 bin 800 metrekarelik alanda yeni bir inşaata başladıklarını belirten Çetin “Yeni yapılacak fabrikamızın ilk kısmı Mart ayında devreye girecek. Şuan kullandığımız fabrikayı ise firmalara fason işleme merkezi yapacağız. Dünya markası olan 3 M ile fason işlemede 11 yıldır hizmet veriyoruz. Dışarıya ihraç edilen ameliyat örtülerinin üretimi yapılıyor. Bölgemizde birçok alanda öncülüğü prensip haline getirdik. Bu bölgede öncülük yapıyoruz. Yapılacak çok işimiz var ve bu grubun lideri olarak benim görevim doğru işleri yapmaktır” dedi.
 
“HEDEFİMİZ DÜNYA MARKASI OLMAK”
Çetin Grup olarak başarılarının sırrının ‘doğru öngörülerle insanlara yapılan yatırım’ olarak açıklayan Çetin “Misyonum sadece grubuma katkı sağlamak değil, vizyon sahibi bir kişinin yapması gerekeni yapıp bulunduğu ortama da fayda sağlayan katkı sağlayan kişi olmak” dedi. Trakya’ya doğup büyüyüp bu ülkeye de ilk üretim tesisini kazandırmanın haklı gururunu yaşadığını belirten Çetin “Beş bin çalışanımız ile birlikte başarıyoruz. Hedefimiz bu yıl 6 bin sayısını geçmek. Rakamsal olarak grup bünyesinde yüzde 22’lik büyüme hedefliyoruz. Avrupa krizde iken birçok firma pozisyonu krize göre aldı. Ama kriz aynı zamanda fırsattır. Bu fırsatı ülkemiz doğru değerlendirecektir. Buna göre krizi fırsata çevirecek pozisyonu aldık” diye konuştu.
 
ÇETİN GRUP BİR OKULDUR
2012 yılında da büyük eğitim kampanyaları yapacaklarını söyleyen Çetin “Tüm yönetim kadrosu ve çalışanları hem alanlarında hem de global anlamda eğitim programlarına dahil olacaklar. Birçok firma için eğitim önemlidir. Ama biz bunu bizim için her şey olarak görüyoruz. Çetin Grup bir okuldur. Burada görev alan herkes en iyi şekilde eğitim ve donanıma sahip olmaktadır. ‘Her şeyin zekatı vardır. Bilginin zekatı da bildiğini öğretmektir’ felsefesi ile hareket ediyorum” dedi. Açıklamasının ardından basın mensuplarına fabrikayı gezdiren Ahmet Çetin laboratuarda ve üretim tesislerinde kendi markaları olan ürünleri de tanıttı.
 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10