9D sinema Çerkezköylülerin hizmetinde

Çerkezköy’de geçtiğimiz günlerde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Öztrak Caddesi Cambazlar Sokak’ta hizmete giren 7D sinemadan sonra şimdi de Kipa Alışveriş Merkezi’nde 9D sinema vatandaşların hi

9D sinema Çerkezköylülerin hizmetinde

Çerkezköy Haber - Çerkezköy 9D sinemayla tanıştı. Çeşitli türde filmler en yüksek sanal gerçeklikle izlenmiyor adeta yaşanıyor.

9D SİNEMA
9D Sinema, üç boyutlu stereoscopic teknik ile hazırlanmış filmleri hareketli bir platform ve efektlerle, sanki o anı yaşıyormuşçasına izlenmesini sağlayan gelişmiş bir teknoloji. İnsanların hareketleri daha iyi yaşamasını sağlamak için özellikle 9 koltuk tercih edilen 9D sinemada, platform, filmdeki sahnelere uygun olarak hızlı bir şekilde hareket ediyor. Bu durum iç kulaktaki denge merkezini şaşırtarak, kişinin sanki o hareketi kendisi yapıyormuş hissini veriyor. 9D Sinema ile izlenen filmler adeta yaşanıyor.
 
ÇEŞİTLİ EFEKTLER KULLANILIYOR
9D sinemada ayrıca filmlerdeki hareket ve çevre şartlarını oluşturmak için bazı efektler kullanılıyor. Örneğin hızlı hareketleri simule etmek için rüzgâr, nehirde ilerleme hissini vermek için polarize su, ayaklara bir şeyin dokunduğunu hissettirmek için dokungaçlar, deniz altında olduğunu hissettirmek için baloncuklar hatta çikolata atıldığını hissettirmek için çikolata kokusu kullanılıyor. Sinemada rüzgâr, kar, yağmur, sis, koku, dokunma, flaş, şimşek, baloncuk olmak üzere 9 ayrı efekt kullanılıyor.
 
 
1 FİLM ORTALAMA 5 DAKİKA
9D sinemada izledikleri filmi adeta yaşamak isteyen insanlar bunun için özel stereoscopic gözlük kullanıyor. Bu gözlük filmin formatına göre özel olarak seçilmiş. Kipa Alışveriş Merkezi’nde faaliyet gösteren 9D sinemada Kayıp Dünya, Kapadokya, Uludağ, Uzay Yarışı, Astro Cop, Future Bike ve Island Coaster filmlerinin gösterimde olduğu belirtilirken, belirli aralıklarla yeni filmler eklendiği ve ortalama bir filmin süresinin de 5 dakika olduğu ifade edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ