Akay, Çerkezköy Kent Ormanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, içerisinde biyolojik gölet, çocuk parkı, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları yer alan, Çerkezköy Kent Ormanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Çerkezköy 29.06.2024 13:17:00 0
Akay, Çerkezköy Kent Ormanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi

Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı yanında bulunan 58 hektarlık alanın 20 yıllık kiralama ihalesini 2023 yılının başında kazanan Çerkezköy Belediyesi’nin, içerisinde biyolojik göletin de olduğu Kent Ormanı çalışmalarını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay inceledi. 

 

 

KENT ORMANINDA NELER VAR?

 

Çerkezköy Kent Ormanında neler var: “Cumhuriyet Mahallesi Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı yanında bulunan 58 hektarlık alanı 2023 yılı başında 20 yıllığına Orman Bölge Müdürlüğü’nden Çerkezköy Belediyesi kiraladı. Kiralama ihalesinin ardından bu alanın tamamında Çerkezköy Kent Ormanı’nı oluşturmak için projelendirme çalışmalarına başlandı ve ihaleleri yapılarak 58 hektarlık alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, aydınlatma, futbol, voleybol ve tenis sahaları yapım çalışmalarını yoğun bir tempo ile başlandı. Çerkezköy Kent Ormanı’nda sportif ve sosyal tesislerin yanı sıra 1 adet de biyolojik gölet yapıldı. Mevcut Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı, 17 hektarlık alana sahip. Yeni hazırlanan 58 hektarlık alan, mevcut 17 hektarlık Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı ile birleştirilerek toplamda 75 hektarlık bir alan Çerkezköy Kent Ormanı, Çerkezköylülere hizmet verecek. Bu büyüklükte bir alanda Çerkezköylüler isterlerse yürüyüşünü yapacak, isterlerse sportif aktivitelerde bulunabilecekler, isterlerse doğa ile baş başa güzel vakit geçirecekler. Bir yandan da çocuklar bölgenin en büyük ve güzel parklarında oyunlarını oynayabilecekler.” 

 

 

Haber / Dilek Hilal DURAN

 


0282 747 65 10