ALKAİD Roket Takımı Türkiye İkincisi oldu

Seval Ahmet Çetin Fen Lise öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Lisenin ALKAİD Roket Takımı TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması Lise Kategorisi Kritik Tasarım Rapor Aşamasında Türkiye 2.’si oldu.

Çerkezköy 5.07.2024 11:36:00 0
ALKAİD Roket Takımı Türkiye İkincisi oldu

Seval Ahmet Çetin Fen Lise, ALKAİD Roket Takımı TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması Lise Kategorisi Kritik Tasarım Rapor Aşamasında Türkiye 2.’si oldu. Roket Takımı, hedefini AHR (Atışa Hazırlık Raporu) aşamasını geçip finallerde yarışmak olarak belirledi. 

 

HEDEF ŞİMDİ 3000 METRE

 

ALKAİD Roket Takımının 2022 yılında roketi 1350 metreye fırlatmayı başarmıştı. Takım ikinci roket fırlatmasını da Eylül ayında yapacak. Roket Takımının bu defaki hedefi 3000 metre. 

 

DANIŞMAZ TEBRİK ETTİ

 

Konuyla ilgili açıklama yapan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz; “Okulumuzun tüm takımını tebrik ediyorum. Atışa Hazırlık Raporu aşamasını da geçtiğimizde Türkiye finaline kalacağız. Buradan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

 

BU YIL ADANA’DA DÜZENLENECEK

 

TEKNOFEST, bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmalarına ev sahip sahipliği yapacak. 2018 ve 2019’da İstanbul’da, 2020’de Gaziantep’te, 2021’de İstanbul’da, 2022’de Samsun ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, 2023’te İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST bu yıl ise Adana’da gerçekleştirilecek. "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin" mottosuyla yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 30 milyon lira ödül ve 55 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanacak.

 

 

YARIŞMA HAKKINDA

 

Roket Yarışması, öğrencilerin uzay teknolojilerine olan ilgilerini artırarak kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlayarak, havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında toplumda farkındalık oluşturmak, ilgili gençleri desteklemek, geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya teşvik etmek ve profesyonel tasarım süreçlerine aşina olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Yarışmanın değerlendirme aşamaları aşağıdaki gibi gerçekleşiyor; A Grubu için; Ön Tasarım Raporu (ÖTR). Kritik Tasarım Raporu (KTR). Atış Hazırlık Raporu (AHR). 

 

Haber / Sevay SÖNMEZ


0282 747 65 10