Arama kurtarma gönüllülerine saha eğitimi verildi

Zorlu kış şartlarının etkisini arttırdığı bugünlerde, meydana gelebilecek afetlere hazırlıklı olmak amacıyla Çerkezköy Arama Kurtarma Ekibi gönüllüleri önceki gün saha eğitimi yaptı. Ya

Çerkezköy 26.01.2022 15:46:00 0
Arama kurtarma gönüllülerine saha eğitimi verildi

Saha eğitimi, Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ersin Çavdar koordinatörlüğünde 15 kişilik ekip, önceki gün özel eğitimli arama kurtarma köpeği Şef ile birlikte Kuşbahçe Mevkii’nde gerçekleştirildi.

 

UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

 

Yapılan eğitim hakkında bilgilendirme yapan Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ersin Çavdar, iniş/tırmanış, doğada arama ve kurtarma, sedye ile kurtarma ve taşıma tekniklerinin eğitmenler aracılığıyla ekibe uygulamalı olarak anlatıldığını kaydetti.

 

“TEDBİRLERİN ARTIRILMASI GEREKTİĞİNİN BİR GÖSTERGESİ

 

Dünya genelinde yaşanan doğa olaylarının afetlere karşı alınan tedbirlerin arttırılması gerektiğinin bir göstergesi olduğunu kaydeden Çavdar, “Hazırlık süreci AFAD ve sivil toplum kuruluşları tarafından her zaman yapılmaktadır.  Vatandaşlarımızın da bu konuda evlerinde, işyerlerinde hazırlıklarını yapması gerekmektedir. Ancak vatandaşlarımızda bu süreç maalesef biraz yavaş ilerlemektedir” dedi.

 

TAMAMI GÖNÜLLÜ BİREYLERDEN OLUŞUYOR

 

Afetlere hazırlık konusunda gerekli bilgilendirmeleri edinmek için arama kurtarma ekibine tüm halkın başvurabileceğini de sözlerine ekleyen Çavdar, “Bizler Çerkezköy' de kurulmuş, Çerkezköy adını taşıyan ve halkımıza bu konularda destek olmak için, tamamı gönüllü bireylerden meydana gelen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bizleri kendi ailelerinden görebilir ve istedikleri her zaman bilgilenmek için derneğimize gelebilirler” ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

 

Son günlerde ülkemizde artan depremlere de değinen Çavdar, “Bunun yanı sıra kar yağışından kaynaklı yol kapanmaları, kazalarla karşılaşıyoruz. Bizler de bu durumlara kayıtsız kalmayarak hava koşullarını engel görmeyip sahalarda, soğuk hava koşullarında eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu gönüllülük yolunda halkımız dernek ofisimize gelerek veya sosyal medya üzerinden bizlere ulaşarak ekibimize katılabilirler. Tüm halkımıza afetsiz günler diliyoruz” dedi.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10