Bu enkazı kapatmak bu kadar zor mu?

Çerkezköy Hükümet Konağı’nda çıkan yangının üzerinden 11 gün geçmesine rağmen görsel kirliliğin engellenmemesi Çerkezköy'de tepkilere neden oluyor.

Çerkezköy 5.07.2022 18:28:00 0
Bu enkazı kapatmak bu kadar zor mu?

Çerkezköy Hükümet Konağı’nda geçtiğimiz 24 Haziran’da sabah saatlerinde üçüncü katta bulunan arşiv odasında başlayan yangın kısa sürede büyürken; Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nü de bünyesinde bulunduran bina is ve duman içerisinde kaldı. Yangından geriye kalan enkazın ne zaman kaldırılacağı ve binanın dış görüntüsünün ne zaman onarılacağı merak ediliyor.

Elektrik kontağından çıktığı ifade edilen ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin aracın açılmayan merdivenlerine rağmen zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürülen yangın sonrası üçüncü katın sol tarafında meydana gelen harabe görüntü, olayın üzerinden 11 gün geçmesine rağmen görsel kirliliğin engellenmesi için ne dışarıdan bir brandayla kapatılıyor, ne de yeni çerçeve takılıp onarılıyor.

KAMUOYUNDA MERAK EDİLİYOR

Hükümet Konağı’ndaki bu manzarayı görenlerin de tepkisine neden oluyor. Bu ilçede haftalardır kaymakam yok. Ama bu ilçede onlarca kurum müdürü, yüzlerce sanayici, yüzlerce hayırsever, bir de koskocaman Çerkezköy Belediye Başkanlığı var. Yangın sonrası harabe görünümü alan Hükümet Konağı’nın kim tarafından, ne zaman onarılacağı gizemini koruyor. Yangının çıktığı günden beri Çerkezköy Kaymakamlığı’nı bir kez olsun ziyaret etmeyen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ne yangının çıkışıyla alakalı, ne de enkazın ne zaman kaldırılacağıyla alakalı basına bir bilgi vermezken, önümüzdeki aylar içerisinde tamamen yıkımı planlanan Çerkezköy Hükümet Konağı’nın ne zaman yıkılacağı sorusu da halen muallakta bekliyor. Sanayi kenti Çerkezköy’ün Hükümet Konağı’ndaki bu kara lekeyi kimin, ne zaman eski haline getireceği ise kamuoyunda merak ediliyor.

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10