Büyükşehirden, çölyak hastalarına gıda paketi desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına destek olmak amacıyla glütensiz gıda ürünlerinden oluşturduğu özel gıda paketi desteği veriyor.

3.05.2024 10:55:00 0
Büyükşehirden, çölyak hastalarına gıda paketi desteği

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü,  Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla piyasada zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan temel gıda ihtiyaç paketi ulaştırılan çölyak hastası vatandaş sayısının Mart 2024 sonu itibari ile 271’e ulaştığı kaydedildi. 

 

ÇERKEZKÖY’DEN 38 KİŞİYE GIDA PAKETİ ULAŞTIRILIYOR 

 

Yetkililer, “Çölyak Gıda Yardım Paketi dağıtımı yapılan ilçelerimiz Süleymanpaşa 79 kişi, Çorlu 69 kişi, Çerkezköy 38 kişi, Kapaklı 33 kişi, Ergene 25 kişi, Muratlı 8 kişi, Malkara 8 kişi, Saray 5 kişi, Hayrabolu 3 kişi, Şarköy 2 kişi ve Marmaraereğlisi 1 kişi’dir” dedi. 

 

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAŞVURMALARI GEREKİYOR

 

Çölyak Gıda Yardım Paketi içeriğinde Glütensiz 1 kilogramlık 3 paket Un, 400 gramlık 2 paket Glütensiz Spagetti Makarna, 400 gramlık 1 paket Glütensiz Tel Şehriye, 100 gramlık 1 paket Glütensiz Kraker, 250 gramlık 1 paket Glütensiz Mısır İrmiği, 3 gramlık Glütensiz Fındık Kreması bulunduğunu kaydeden yetkililer, “Çölyak gıda yardım paketinden yararlanmak isteyen vatandaşların çölyak hastalığına dair sağlık raporu, kişiye ait kimlik fotokopisi, bağlı olduğu muhtarlıktan onaylı ikametgâh belgesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor. Paketler, vatandaşlara muhtarlıklar vasıtasıyla ulaştırılıyor” ifadelerini kullandı.

 

“SON DERECE ZORLU BİR SÜREÇ”

 

Çölyak hastalarının ömür boyu diyet yapma zorunluluğunun son derece zorlu bir süreç olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir hizmet anlayışına sahibiz. Özel durumlarından dolayı ömür boyu özel bir diyet programına sahip olan Çölyak hastalarımıza, içinde piyasada zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glütensiz ürünlerden oluşan gıdaların yer aldığı paketlerimiz ile destek oluyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyin önündedir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi herkesin her kesimin büyükşehir belediyesi olacağız. Çölyak hastalarının glütensiz ürünlerle daha sağlıklı beslenebilmelerine imkân sağlamak amacıyla yaptığımız yardımlar bundan sonra da devam edecek. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi.

 

 

Haber / Dilek Hilal DURAN 


0282 747 65 10