Büyükşehir’den Şarköy’e 40 milyon TL’lik altyapı projesi

Şarköy’ün Cemal Özkan Caddesi ve bağlantılı sokaklarda Yağmur Suyu İnşaatı, Kısmi Kanalizasyon ve İçme Suyu İnşaatları Yapım İşi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Şarköy 19.11.2023 11:42:00 0
Büyükşehir’den Şarköy’e 40 milyon TL’lik altyapı projesi

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ tarafından yapımına başlanan Şarköy’ün Cemal Özkan Caddesi ve bağlantılı sokaklarında Yağmur Suyu İnşaatı, Kısmi Kanalizasyon ve İçme Suyu İnşaatları Yapım İşi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

40 milyon TL yatırım bedeliyle 2024 yılı Nisan ayına kadar tamamlanması planlanan proje kapsamında bahse konu Cemal Özkan Caddesi ve bağlantılı sokaklarda 309 metre menfez, 2 bin 245 metre yağmur suyu hattı, bin 495 metre kanalizasyon hattı ve bin 650 metre içme suyu hattı imalatı yapılacağı kaydedildi. 

 


KALİTELİ İÇME SUYUNA KAVUŞACAKLAR 


Proje tamamlandığında bölgede yaşayan vatandaşların daha kaliteli içme suyu ve kanalizasyon hizmetine kavuşmuş olacağı ifade edildi. 


ALTYAPI HİZMETLERİNE OLAN İHTİYAÇ ARTIYOR 


Temel atma programında bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, önemli bir projenin temelini attıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Güzel ilçemiz Şarköy’de bir büyük projeyi daha başlatmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 

 

Hızla büyüyen ve gelişen güzel Şarköy’ümüzün altyapı hizmetlerine olan ihtiyacı her geçen yıl artıyor. Küresel iklim değişikliği hücresel yağışların yoğunluğunu daha da arttırıyor. Bu durum altyapının güçlendirilmesini zorunlu hale getiriyor. Yapmış olduğumuz teknik analizler sonucunda Cemal Özkan Caddesi’ne 23 bin metrekarelik havzadan; Atatürk Caddesi’ne 211 bin metrekarelik havzadan yağmur suyu akışı meydana geldiğini tespit ettik” dedi. 

 


NİSAN AYINA KADAR TAMAMLANMASI PLANLANIYOR  


Albayrak, “Aşamalı olarak gerçekleştireceğimiz çalışmalar sonucunda Cemal Özkan Caddesi ve bu caddeye bağlı sokaklara yağmur suyu hatları yapacağız. Bu kapsamda 40 santimetre ile 140 santimetre arasında çeşitli çaplarda borular döşeyeceğiz ve mazgallar yapacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında 309 metre menfez, 2 bin 245 metre yağmur suyu hattı, bin 495 metre kanalizasyon hattı ve bin 650 metre içme suyu hattı yapmış olacağız. 

 

40 milyon TL yatırım bedelli bu projeyi 2024 yılı Nisan ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız daha kaliteli içme suyu ve kanalizasyon hizmetine kavuşacak. Ayrıca yeni yapacağımız yağmur suyu hatlarıyla, yağışlar esnasında oluşan yüzeysel akıntıların çok büyük ölçüde azalacağını öngörüyoruz. Açılış törenimizde de yeniden bir araya gelebilmek ümidiyle bu hizmetimizin hayırlı olmasını diliyorum. Şarköy’e yönelik hizmetlerimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu.


TEKNİK BİLGİLER VERİLDİ 


TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak’ın proje ile ilgili teknik bilgilendirme konuşması yaptığı törende, Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ve Şarköy Belediyesi Başkan Vekili Nafiz Selçuk Güvenilir, birer konuşma yaparak proje için başta Başkan Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.


Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10