Çakı: Belediyeyi gençlerle birlikte yöneteceğiz

Yeniden Refah Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakı, en çok önem verdikleri kesimin gençler olduğunu vurgulayarak, “Biz inanıyoruz ki bu ülkenin düzelebilmesi için liyakatli, dürüst yöneticilere ihtiyaç var" dedi.

Çerkezköy 28.03.2024 12:49:00 0
Çakı: Belediyeyi gençlerle birlikte yöneteceğiz

 

Bu ülkeyi yönetecek genç nesillere ihtiyacımız var. Seçimi kazanmamız halinde gençlerden oluşan bir meclis oluşturacağız. Gençlik Konseyimiz olacak ve belediyeyi gençlerle yöneteceğiz” dedi. 

Rakiplerinin start çizgisinden 100 kilometre ileride olduklarını belirten Çakı, “Biz ise start çizgisinden 100 kilometre gerideyiz. İmkanlarımız, olanaklarımız çok kısıtlı. Bizde maddiyat yok, bizde rüşvet yok, bizde yolsuzluk da yok. Adam kayırmıyoruz. Bizde millet için çalışmak, hizmet etmek, gayret etmek var” dedi. 


“HER ZAMAN HALKIN İÇERİSİNDEYİZ” 


Her zaman halkın içerisinde olduklarını vurgulayan Çakı, “Aynı bakkaldan, aynı manavdan, aynı kasaptan, aynı pazardan alışveriş yapan insanlarız. Biz halkın içerisinde yaşıyoruz, 33 yıldır da Çerkezköy’deyiz. Burada var olduk, burada yaşıyoruz ve burada yaşayacağız. Bugüne kadar Yeniden Refah Partisi bayrağı altında vaktimizi milletimiz için, gençliğimiz için harcadık” dedi. 


“ÇOK BÜYÜK BİR TEVECCÜH GÖRÜYORUZ” 


Vatandaşın AK Parti ve CHP arasında sıkışmaktan yorulduğunu, bir umut, bir çare ve çıkar yol aradığını ifade eden Çakı, “Bunu da Yeniden Refah Partimizde buluyorlar çünkü Yeniden Refah Partisi, Millî Görüş hareketi, geçmişi tertemiz olan bir hareket. Vatandaşımızın refahı için, hatta tüm insanlığın kurtuluşu için çalışan bir siyasi anlayışa sahibiz. Temiz geçmişten ötürü de vatandaşımızın çok büyük bir teveccühüne mazhar oluyoruz. Bugün yarışan partilerin hiçbirisi vatandaşa umut vermiyor, proje sunamıyor. Belediyecilik anlayışının sadece yol yapmaktan, kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını milli görüş belediyeciliklerinde biz milletimize gösterdik. Bundan dolayı çok yoğun bir teveccühle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu. 

 


“EN ÖNEMLİ SORUN OTOPARK SORUNU” 


Çerkezköy’ün birçok sorunu olduğunu ama en önemli sorunun otopark sıkıntısı olduğunu vurgulayan Çakı, “Milyonlarca lira harcanarak, Atatürk ve Öztrak Caddeleri düzenlendi. Paralel parklanmaya gidildi. İlçemiz çok yoğun göç alan bir yer. Zaten var olan otopark sorunu, yeni düzenleme ile daha ciddi bir noktaya geldi” dedi. Çakı, “Veliköy'de kapalı pazar yeri yok, Kızılpınar'da ulaşımla ilgili sorunlar ve su sorunları var. Vatandaş temiz suya erişemiyor. Kızılpınar'da ikinci katlara su çıkmıyor. Suyumuz içilebilir de değil, hepimiz damacanalara, su şirketlerine mahkûm edildik” dedi. 


“LİYAKATLİ, DÜRÜST YÖNETİCİLERE İHTİYAÇ VAR”


Çerkezköy Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacağı ilk işin belediye başkanının kapısını söküp atmak olacağını kaydeden Çakı, “Vatandaşlarımız rahatlıkla belediye başkanına ulaşabilecekler. Özellikle gençlikten oluşan bir meclis oluşturacağız. Gençlik Konseyimiz olacak ve belediyeyi gençlerle yöneteceğiz. Öncelik verdiğiniz kesim gençler. Biz inanıyoruz ki bu ülkenin düzelebilmesi için liyakatli, dürüst yöneticilere ihtiyaç var. Bu ülkeyi yönetecek genç nesillere, evlatlara ihtiyacımız var. Onların fikirleriyle geleceğimize yön verip, daha yaşanabilir bir Çerkezköy oluşturacağız. İlçemizi marka kent haline getireceğiz. Binaya değil, insana yönelik yatırımlar yapacağız. Borçlanarak değil, kaynak üreterek ilerleyeceğiz. Kaynak üreterek, bütçeye katkı sağlayacağız. Bu bütçeyle tüm genç kardeşlerimize akıllı kütüphaneler, yabancı dil kursları, teknolojik alanda bilgisayar yazılımları öğrenebilecekleri kurslar sunacak, gençlerin kendilerini geliştirecekleri ortamlar oluşturacağız” 


“DEMOKRASİYİ ZEDELEYEN BİR DURUM”


Otobüslerin koşturduğu değil, projelerin konuşulduğu bir ortam istediklerini kaydeden Çakı, “Seçim kampanyaları için korkunç rakamlar harcanıyor. Bir de sadece 1-2 parti yarışıyormuş gibi bir algı yaratılması demokrasiyi zedeleyen bir durum. Biz afişimizi de kendimiz asıyoruz, arabalarımızı da kendimiz kullanıyoruz. Yani bütçelerimiz gerçek anlamda çok az. Biz bu işi bir ticarethane olarak görmüyoruz. Bizim onlara yetişmemiz mümkün değil. Seçim zamanında ihaleler paylaşılıyor, sözler veriliyor” dedi. “Bu ülkeyi genç beyinler değiştirebilir” diyen Çakı, “Bugün yaptığımız araştırmalara göre, gençlerimizin yüzde 99'u yurt dışına gitmek istiyor. Bu gençlik bizim gençliğimiz. Gençlerimize imkanlar sunmalıyız. Onlar için daha yaşanabilir bir ülke sağlamalıyız” ifadelerini kullandı. 


Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10