Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz’dan veda ziyaretleri

Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetelerine veda ziyaretinde bulunan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, “Kanuna, hukuka uygun davranarak Çerkezköy’deki görev süremizi tamamladık” dedi.

Çerkezköy 3.07.2024 18:05:00 0
Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz’dan veda ziyaretleri

Önceki gün, Çerkezköy Adliye personelinin tayin olan Hakim ve Savcıların onurlarına verilen yemeğin ardından veda ziyaretlerine çıkan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, ziyaretler kapsamında Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek; Gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. 

 

‘ADALETE OLAN SAYGINLIĞI PEKİŞTİRDİK’

 

Görev süresince Çerkezköy’de basınla seviyeli bir ilişki yürüttüklerini belirten Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Çerkezköy’den güzel bir şekilde ayrılacağını kaydederek; “Elimizden geldiğince görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Kanuna, hukuka aykırı hiçbir işleme göz yummadık. Hukuka aykırı hiçbir işlem yapmamanın vicdanı rahatlığıyla Çerkezköy’den ayrılıyoruz. Görevimiz süresince, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere Çerkezköy halkımızla, milletimizin devlete ve adalete olan saygınlığını pekiştirdik” dedi.

 

 

‘BAKANLIKTAN ONAY BEKLİYORUZ’

 

Çerkezköy’de yaklaşık 3 ay önce kurulan Ağır Ceza Mahkemesi için Barbaros Caddesi üzerindeki kiralanacak olan ek bina için Bakanlıktan onay beklediklerini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, “Hukuk Mahkemeleri ve İcra Müdürlüklerini ek binaya taşıyıp, Ceza Mahkemeleri mevcut yerinde kalacak şekilde bir projemiz var” diye konuştu. 

 

BAYBURT 5’İNCİ GÖREV YERİ OLACAK

 

Mesleğe Beypazarı Cumhuriyet Savcısı olarak başlayan, 2017 yılı Şubat ayında Yargıtay Tetkik Hakimliği, aynı yıl Ekim ayında Aydın Cumhuriyet Savcılığı, 25 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararnamesi ile Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Burak Yılmaz, Bayburt’un 5’inci görev yeri olacağını ifade ederek “Allah iyilerle karşılaştırsın. Biz o açıdan şanslıydık. Hem kadro olarak iyi kadrolarla çalıştık hem de sizin gibi iyi insanlarla çalıştık. Güzel bir ortamda görev yaptık” dedi. Çerkezköy ve Kapaklı’da nüfusun ve iş yoğunluğunun çok fazla olduğunu belirten Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, “Buna rağmen iyi bir ortamda görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştık” dedi. 

 

 

GAZETECİ KARDEŞ, TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy’deki hizmetlerinden dolayı Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz’a teşekkür eden Gazeteci Şaban Kardeş de kendisine yeni görev yerinde başarılar diledi. 

 

VEDA YEMEĞİ VERİLDİ

 

Öte yandan, Çerkezköy Adliyesi tarafından, Haziran 2024 kararnamesi ile tayini çıkan Hakim ve Savcılar için bir veda yemeği düzenledi. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 Cumhuriyet savcısı ve 7 hakimin tayini çıkması nedeniyle düzenlenen etkinlik, önceki gün Gölbaşı Restaurant'ta gerçekleştirildi.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Veda yemeğinde, Çerkezköy'deki görev süreleri boyunca gösterdikleri, özveri ve başarılı çalışmalarından dolayı tayin olan hakim ve savcılara Çerkezköy’deki görev süreleri anısına birer plaket de takdim edildi. Başsavcı Burak Yılmaz’a plaketini, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Odabaşı takdim etti. Adliye personelinin de katıldığı bu özel gecede, duygu dolu anlar yaşandı. Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Çerkezköy'de edindikleri tecrübelerin yeni görev yerlerinde onlara büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 

 

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Veda yemeğine, aileleri ile birlikte katılan hakim ve savcılar, Çerkezköy'deki meslektaşları ve adliye personeli ile vedalaştı. Yemekte söz alan diğer hakim ve savcılar da Çerkezköy'deki meslek hayatlarının kendileri için önemli bir deneyim olduğunu, burada edindikleri dostlukları ve tecrübeleri unutmayacaklarını dile getirdiler.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ


0282 747 65 10