Çerkezköy’de TESKİ patlaklara biz haberlerine yetişemiyoruz

Neredeyse her gün yeni bir su patlağının yaşandığı Çerkezköy’de şebeke suyunun kesilme sorunu giderek büyüyor.

Çerkezköy 21.06.2024 13:18:00 0
Çerkezköy’de TESKİ patlaklara biz haberlerine yetişemiyoruz

Kurban Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı’nda iki gün boyunca vatandaşı susuz bırakan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) vatandaşı susuz bırakmaya devam ediyor. Bayramda başlayan su patlakları aralıksız devam ediyor. Patlakların biri bitmeden diğeri başlıyor. Sorunları çözmede yetersiz kalan TESKİ ekipleri vatandaştan büyük tepki alıyor. 

 

ZAMANINDA YAPILMAYAN YATIRIMLAR

 

Zamanında yapılmayan yatırımlar, yetersiz altyapı ve bakım eksiklikleri nedeniyle devam eden su kesintileri Çerkezköy’de devam ediyor. Çerkezköy’de Cuma günü de sabah saatlerinde daha önceden patlağın oluştuğu ve tamiratın yapıldığı Güveniş Caddesi üzerindeki 250’lik asbest boru şebeke hattında yine patlak meydana geldi. Daha önceden tamir edilen alanın yaklaşık 50 metre yukarısında oluşan patlağa TESKİ ekipleri müdahale etmeye başladı. 

 

 

HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

 

 

Özellikle bayramda yaşanan bu su krizi, birçok kişinin bayram kutlamalarını olumsuz etkilemişti. Vatandaşlar, TESKİ'yi görevini yerine getirememekle suçlarken, yetkililerden acil ve kalıcı çözüm talep ediyor. TESKİ’nin yaptığı çalışmalar da vatandaşların endişelerini ve öfkelerini dindirmeye yetmiyor. 

 

DAHA ETKİN ÇÖZÜM BEKLENİYOR

 

Vatandaşlar, TESKİ'nin daha etkin ve hızlı bir şekilde çalışmasını ve bu tür krizlerin bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri almasını istiyor. Kurban Bayramı sırasında ve sonrasında yaşanan su krizi, TESKİ'nin altyapı sorunlarını ve yönetim eksikliklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, bayramda yaşadıkları mağduriyetin tekrar etmemesi için yetkililerden acil ve etkili çözüm bekliyor. TESKİ'nin bu krizi nasıl yöneteceği ve gelecekte benzer sorunların önüne nasıl geçeceği, Çerkezköy halkı tarafından merakla bekleniyor. Yaşanan tüm bunlar, TESKİ'nin altyapı sorunlarını çözme konusundaki yetersizliğini gözler önüne seriyor. Vatandaşlar, her gün yeni bir su patlağı haberiyle karşılaştıklarını ve bu sorunun ne zaman sona ereceğini bilmediklerini belirtiyorlar.

 

 

MUSLUKTAN AKAN PİS SU!

 

Öte yandan patlakların yapılmasının ardından şebekeye verilen su ise görüntüsü ve kirliliğiyle vatandaşı endişede bırakıyor. Elleri kirlenen kimi vatandaşlar, kirli ellerini daha da kirli bir su ile yıkamak istemediğini dile getiriyor. ‘Ellerim mi daha kirli, su mu daha kirli’ ikileminde kalan vatandaşın çaresizliği de haber merkezimize gelen kirli su görüntüleriyle tarihteki yerini alıyor. 

 

 

 

BAYRAMDA NELER YAŞANMIŞTI?

 

Bayram öncesi Güveniş Caddesi üzerinde çalışma yapan TESKİ ekipleri arızayı giderip hatta su vermişti. Daha sonra Su Terfi Merkezindeki depoları dolduran TESKİ suyu hatlara vermeye başlamıştı. Bayram dolayısıyla Çerkezköy’deki vatandaşların sayısında büyük bir düşüş yaşanınca su kullanımı da beklenenden az olmuştu. Terfi merkezinden verilen basınçlı su tüketimin de azlığıyla birlikte su borularında olması gerekenden daha fazla basınç oluşturmuştu. Basınçla birlikte Çerkezköy’de 5 ayrı noktada ana hatlarda patlaklar meydana gelmişti. Fatih Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Bağlık Mahallesinde çok sayıda su patlağı meydana gelmişti. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10