Çerkezköy'de Yaz Kur'an Kursları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursları hizmet vermeye başladı.

Çerkezköy 3.07.2024 12:03:00 0
Çerkezköy

Okulların tatil olmasıyla birlikte camiler ve Kur’an kurslarında Yaz Kur'an Kursları başladı. 2024 yılı Yaz Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde, 1 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek. 

 

1 TEMMUZ İTİBARİYLE BAŞLADI 

 

Kurslara Çerkezköy’de yoğun ilginin olduğunu ifade eden Çerkezköy İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Tahsin Ağca, “ 2024 yılı kuran kurslarına kayıt dönemleri 10 Haziran’da başlayıp 8 Temmuz’a kadar devam ediyor. Kurslarımızı ise 1 Temmuz -16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. 29 Camide 172 imam ve müezzinlerimiz tarafından eğitimler verilecek. Bu yıl kuran kursları için Çerkezköy İlçe Halk Eğitim Merkezi ile de iş birliği içinde bulunduk. Halk Eğitim Merkezi 70 öğretici desteğinde bulundu. 4-6,7-12 yaş grubu gençlerimizin katılacağı yaz Kur'an kurslarımızda son başvuru tarihi 8 Temmuz’dur” dedi. 

 

HEDEF 3 BİN ÇOCUK 

 

Kurs saatleri hakkında bilgi veren Ağca, “ Sabah grubu 09.00-12.45 saatleri arasında, öğlen grubu ise 14.00-18.00 saatleri arasında kurslara geliyor. Derslerimiz 45 dakika sürüyor. 15 dakika teneffüs veriyoruz. Teneffüs saatlerinde 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz camilerimizde oluşturduğumuz oyun alanlarında vakit geçiriyor, bahçeye çıkıp oyunlar oynuyor. Ayrıca günde dört saat 5 gün toplam 20 saat eğitimler veriliyor. Çocuklarımıza Kuran-i Kerim, İtikat, İbadet, Siyer, Ahlak dersleri de veriliyor. Çocuklarımız camileri sevmesi ve dinimizi en doğru şekilde öğrenmesi bizim önceliğimizdir. Velilerimiz çocuklarını kursa göndermek için cami ve kuran kurslarına başvurabilirler. Bu yıl hedefimiz ise 3 bin öğrencimizi kuran kurslarıyla buluşturmaktır” dedi. 

 

 

 

HİZMET İÇİ EĞİTİM ALDILAR 

 

Ağca, “ Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü tarafından imam, müezzin ve kuran kursu öğreticilerine tüm hocalara 12 Haziran tarihinde Marmara Üniversitesi  öğretim üyesi Dç.Dr. Bilal Yorulmaz, NKÜ öğretim üyesi Dç.Dr. Muzaffer Üzümcü ve İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş tarafından hizmet içi eğitim kursu verildi. Kurslarımız ise camilerimiz, kuran kurslarımız, halk eğitim usta öğreticilerle birlikte ilçe milli eğitimin uygun gördüğü okullarda verilecek” dedi. 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 747 65 10