Çorluspor 1947, 17 yıl aradan sonra tekrar 3.Lig'de

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta mücadele eden Çorluspor 1947 en yakın rakibi Gebzespor’un puan kaybettiği haftaya evinde Yuvacıkspor’u üç golle geçti.

6.05.2024 11:11:00 0
Çorluspor 1947, 17 yıl aradan sonra tekrar 3.Lig

 Ligin bitimine bir hafta kala grubunda şampiyonluğu ilan ederek 3'üncü lige çıkmayı garantiledi. En son 2006-2007 yılında 3'üncü ligde mücadele eden Çorluspor, bu hasretine 17 yıl aranın ardından son verdi.

 

Çorlu General Basri Saran Stadyumunda Pazar günü saat 15.00’de oynanan karşılaşmaya Çorluspor 1947 Emre Şanal, Fırat Güneş, Tamer Öztürk, Hüseyin Ayan, Emircan Sönmez, Serdal Öz, Gökhan Çamur, Kerim Deler, Emin Akyıldız, Enes Yıldırım, Necati Önal kadrosu ile çıktı. 

 

İLK DEVREYİ İKİ FARKLI ÖNDE TAMAMLADI

 

Taraftarı önünde maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Çorluspor 1947 ilerleyen bölümlerde Fırat Güneş’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Zayıf rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Çorluspor 1947 ilk devrenin son dakikalarında Necati Önal ile bir gol daha bularak karşılaşmanın ilk devresini 2-0 önde tamamladı.

 

 

ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ 

 

Karşılaşmanın ikinci devresinde de rahat oyununu sürdüren ev sahibi ekip 58’inci dakikada golcü oyuncusu Serdal Öz ile farkı da üçe çıkardı.  Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmadan üç puan ile ayrılan Çorluspor 1947 teknik heyet ve futbolcuları İFA-Gebzespor maçının sonucunu büyük heyecanla bekledi. Karşılaşmanın golsüz eşitlik ile tamamlanmasının ardından Çorluspor 1947 ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 17 yıllık aranın ardından 3.lige yükselen Çorluspor 1947 teknik heyet, sporcuları ve taraftarlar büyük sevinç yaşadılar. 

 

ÇOK MUTLUYUZ 

 

Çorluspor 1947 Kulübü Başkanı Yusuf Gümüş, şampiyonluğa ulaşmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Gümüş, “Çorlu halkının spor severlerin yıllar süren profesyonel lig özlemine son vermenin, şampiyonluğa erişmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl son maçta kaçırdığımız fırsatı bu yıl iyi değerlendirdik ve bitime bir hafta kala şampiyonluk ipini göğüslemeyi garantiledik. Bu başarıda pay sahibi olan tüm yöneticilerimizi, teknik heyetimizi, alın terinin son damlasına kadar mücadele eden sporcularımızı ve her şartta her sonuçta bizden desteğini esirgemeyen büyük Çorluspor taraftarını tebrik diyorum. Bundan böyle Çorlu hak ettiği yerde, profesyonel liglerde olacak, başarılarımızı sürdüreceğiz” dedi.Kutlamalar şehirde gün boyu devam ederken akşam saatlerinde şampiyonluk konvoyu düzenlendi. Kutlamalara katılan binlerce kişi şampiyonluğu doyasıya kutladı. 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 

 


0282 747 65 10