ÇOSB’den Devlet Hastanesi ile ilgili bilgi geldi

ÇOSB Müdürlüğü tarafından gönderilen açıklamada, ÇOSB tarafından inşaatının yapımına 2021 yılında başlanan ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi tamamlanma aşamasına gelindiği bildirildi.

Çerkezköy 3.07.2024 18:08:00 0
ÇOSB’den Devlet Hastanesi ile ilgili bilgi geldi

ÇOSB tarafından Kapaklı’ya yaptırılan ve 2021 yılında başlanılan, 2024 yılı sonunda bitmesi öngörülen 100 yataklı Devlet Hastanesine ilişkin işlerin ağır aksak ilerlediği söylentilerinin aksine, ÇOSB Yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla hastanedeki inşaat işlerinin sorunsuz devam ettiğini belirtti. Hastane inşaatının başlandığı günden bugüne 3 defa müteahhit değiştirilirken, bazı müteahhitlerle de ÇOSB mahkemelik olduğu iddiaların aksine ÇOSB Yönetimi, kaba inşaatı devam eden hastane binasının 2024 yılında Sağlık Bakanlığına teslim edileceğini belirtti. 

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından gönderilen açıklamada, ÇOSB tarafından inşaatının yapımına 2021 yılında başlanan ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi tamamlanma aşamasına gelindiği bildirildi. Açıklamada şunlar söylendi: “ÇOSB yetkililerinin verdikleri bilgi çerçevesinde; hastanenin inşaatında “ince inşaat işleri-3. paket ve çevre düzenlemesi işleri” olarak da adlandırılan (PVC kaplama, kapı, mobilya, boya, zemin kaplamaları, yol ve otoparklar, bitkilendirme, peyzaj vb.) çalışmaları içeren son ihalenin geçtiğimiz hafta yapıldığı ve ivedilikle bu çalışmalara başlanacağı belirtildi.

 

2024 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK

 

Yapılacak bu detaylı çalışmaların ardından tamamlanmış olacak ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi’nin 2024 yılı sonunda T.C. Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesinin planlandığı ÇOSB yetkilileri tarafından ifade edildi.

 

 

HASTANE İNŞAATI NEDEN BİR TÜRLÜ BİTMİYOR?

 

Kapaklıların merakla beklediği hastane inşaatının neden bitmediğiyle ilgili konuşulan iddialar ise oldukça ilginç. İnşaatının başladığı günden bugüne üç defa yapım müteahhidi değişen hastane inşaatına, neden müteahhit dayanmadığı ise sektörde merak edilip konuşulan konular arasında yer aldı.

ÖNCEKİ MÜTEAHHİT NEDEN İŞİ BIRAKTI?

 

İşi ilk alan yapım firmasıyla anlaşarak, karşılıklı olarak sözleşmeyi fesheden ÇOSB Yönetim Kurulu ardından inşaat işlerini devam ettirmesi için Özergin İnşaatla anlaşmıştı. Gelen iddialara göre Özergin İnşaat, işlere devam ederken yine bilinmeyen bir sebeple ÇOSB ile yüklenici firma arasında anlaşmazlık çıktı. Çıkan anlaşmazlık sonucu iş mahkemeye taşınırken 2022 yılının ortalarından, 2023 yılının başlarına kadar neredeyse hastane inşaatında bir çivi bile çakılmazken, yeniden hızlanan inşaat işlerinin yıl sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

 

 

YENİ FİRMAYLA ANLAŞMA İMZALANDI

 

ÇOSB Yönetimi artan maliyetler yüzünden müteahhitlerin işi yapamadığı iddialar arasında yer alırken, ÇOSB Yönetim Kurulu başka bir firmayla sözleşme imzalayarak Kapaklı 100 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı tamamlama gayretine girdi. İşi verdiği müteahhitlerle mahkemelik olurken diğer taraftan inşaatı yeniden ihaleye veren ÇOSB hastane inşaatını bu yılın sonunda bitirip Sağlık Bakanlığına devredecek. Bakanlık ise iç tefrişatını yaparak hastaneyi Kapaklı halkı başta olmak üzere, Bölge halkının hizmetine sunacak. 

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10