ÇTSO Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 26.03.2024 17:43:00 0
ÇTSO Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan gelir ve gider görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede Şubat ayı geliri 1 milyon 384 bin 967,55 TL, giderin 1 milyon 741 bin 931,56 TL, kasa mevcudunun bin 697,94 TL olduğu kaydedildi. Şubat 2024 gelir gider bütçe izleme raporu ve mizanın oy birliği ile ibra edilmesinin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar, meslek gruplandırılması rehberinde yer alan bazı kodlarda yapılan değişiklik ile ilgili meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar tarafından Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. 

 

 

 

BAKAN ŞİMŞEK’E İLETTİK 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldığını ve üyelerden gelen e-ekonomik sorunlarını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ilettiklerini kaydeden ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin, “Özellikle odamız üyesi olup esnaf ve sanatkarların kullandığı kredi hakkından yararlanamayan üyelerimizin bu haktan yararlanması için müracaatta bulunduk.Yeşil dönüşüm ve karbon ayak izinin azaltılması için de bölgedeki sanayiciye kredi desteğinin verilmesi, 30 milyon dolar kullanma şartı aranmaksızın 3 milyon, 4 milyon, 5 milyon TL şeklinde kredi verilmesi hem yeşil dönüşümün hem de karbon ayak izi azaltımının yeni nesil makinelerin kullanılması, suyun da daha az kullanılması için de bu kredilerin fayda sağlayacağı görüşünü bildirdik” dedi. 

 

 

DAHA FAZLA ÜYEYE YARDIMCI OLACAĞIZ 

 

Çetin, “ Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a bir ziyaret gerçekleştirdik. İş insanlarımızın ve sanayicilerimizin ticaretin artması için Avrupa’ya gitmesi için vize sıkıntısı yaşıyordu. Üçüncü defa konsolosluğu ziyaret ettik. Daha önceki ziyaretlerimizde Çorlu’ya açıldığı için bu bölgede biz vize merkezinin açılamayacağını dile getirdiler. Bu konuyu kendilerine ilettik. Bu bölgede 550 bin nüfusun olduğunu, 900 tane sanayicinin ve 7 bin 500’e yakın üyenin olduğunu kendilerine ilettik. Kendilerini de ülkemize davet ettik. Talebimiz ise vize merkezinin biran evvel burada açılmasıdır. İnşallah KOSMOS’un açılmasıyla beraber daha fazla üyeye bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

 

KARDEŞ ODA OLDUK 

 

Çetin, “ Bulgaristan Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası’yla da kardeş oda protokolü imzaladık. Bölgemizdeki ticaretin istenilen seviyelere gelmesi için komşu ülkelerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları’yla işbirliği içerisinde olmak ve bizim ürettiğimiz ürünlerin o pazarlarda, onların bulunduğu bölgedeki pazarlarda daha iyi yer bulmasını sağlamak amacıyla bu ziyaretlerimiz de devam edecektir” dedi. Oda faaliyetleriyle ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından dilek ve temenniler basına kapalı şekilde devam etti. 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10