ÇTSO'ya karşı birleştiler

Kapaklı'da AK Parti, MHP ve CHP ilçe yönetimleri, ortak düzenledikleri basın açıklamasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı eleştirdi. ÇTSO'da yalnızca Çerkezköy'den de?

Çerkezköy 25.02.2016 16:34:00 0
ÇTSO

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ilçe yönetimleri ile birlikte dün saat 13.00’da İnönü Mahallesi’ndeki Küçük Yaylalılar Derneği binasında ortak basın açıklaması düzenledi. 17 Şubat tarihinde Çerkezköy yerel basınında çıkan haberlerin, Kapaklı kamuoyunu derinden üzdüğü belirtilen açıklamada, “Haberlerde, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çerkezköy’de 2’nci bir okul yapacağı yazıyordu. Bu haber bizi bölgeye bir okul daha kazandırılacağı için bir yandan sevindirirken, Oda’nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki çalışmalarını Kapaklı’da yapmaması da bizleri bir o kadar üzmüştür” denildi.
 

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE SÖZ SAHİBİ OLAN BİR KURULUŞ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Kapaklı, Çerkezköy ve Saray’da bulunan 3 bini aşkın ticaret ve sanayi kuruluşuna hizmet verdiğine dikkat çekilen açıklamada, “ÇTSO, Türkiye ekonomisinde söz sahibi olan bir kuruluştur. Ülkemizin en önemli sanayi kuruluşlarının temsilciliğini yapmaktadır. ÇTSO büyük bir örgüttür ve her zaman bölgede adından söz ettiren bir kuruluş olmuştur. Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bölgede birçok başarılı çalışmaya da imza atmıştır. Çerkezköy’e bir Anadolu Lisesi kazandırmış, Saray’da da birçok okula yardımlarda bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.
 

KOZUVA AYRIMCILIK YAPIYOR
Üç ilçeye birden hizmet veren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Çerkezköy’deki 2’nci okulu yapmak için çalışmalara başladığına vurgu yapılan açıklamada, “Bu okul neden Çerkezköy’er yapılıyor. Neden Kapaklı’ya bir okul yaptırılmıyor. 506 üyesi bulunan Oda’nın başkanlığını Kapaklı üyelerinin desteği sayesinde kazanan Süleyman Kozuva’nın böyle pozitif ayrımcılık yapması bizleri derinden üzmüştür. Bu yönetime destek veren 506 üye de konuya duyarsız kaldığı için vebal altındadır” denildi.

 

“AYRIMCILIKTAN YANA DEĞİLİZ”

Açıklamanın devamında ise “ Bizler siyasi parti temsilcileri olarak başta Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya bu yatırımların kapaklı sınırları içersinde yapılması için gerekli girişimlerin yapılmasına davet ediyoruz. Bizlerde her zaman bu konunun takipçisi olacağız. Gerekirse ÇTSO’dan ayrılarak Kapaklı merkezli bir KTSO(Kapaklı Ticaret ve Sanayi Odası) kurulması için başta üyelere, Kaymakam’a ve Belediye Başkanına görevler düşmektedir. Bizler ayrımcılıktan yana değil, birlikte hareket etmenin ve adil bir paylaşımın olmasından yana olduğumuzu da özellikle bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10