Depremzedeler Tekirdağ’da ağırlanacak

Van depremzede aileleri için komisyon kuruldu.

Depremzedeler Tekirdağ’da ağırlanacak
DEPREMZEDELER İÇİN KOMİSYON
Başbakanlık 7297 Sayılı Genelgesi esas alınarak Van’da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından kış şartlarına dayanıklı geçici ve kalıcı barınma mekanlarının tamamlanması zaman alacağından, depremzede vatandaşlarımızın diğer illerdeki kamuya ait sosyal tesislere geçici olarak yerleştirilmeleri planlanırken, Tekirdağ’da da Vali Yardımcısı Mustafa masatlı başkanlığında sosyal Yardım ve Destek Komisyonu kuruldu.
 
KARŞILAMA BÜROSU OLUŞTURULDU
Başbakanlık Genelgesinin yayınlanmasının ardından yapılan ilk toplantıyı yaptıklarını açıklayan Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ’a gelen ve bundan sonra gelecek olan depremzede vatandaşlar için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde 24 saat görev yapacak “Karşılama Bürosu”nu oluşturduklarını söyledi.
 
HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK
Depremzede vatandaşların il ve ilçe merkezlerinde kurulan bu bürolarda karşılanarak en hızlı bir şekilde kayıtlarının yapılacağını ve kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerine yerleştirileceğini açıklayan Vali Yardımcısı Masatlı, “Depremzede vatandaşlarımızın her türlü eğitim, sağlık, barınma, giyim ve kuşam ile iaşe ve ibate ihtiyaçları komisyonumuz tarafından karşılanmaya çalışılacak. Bu konuda komisyonumuz toplantıda gerekli kararları aldı ve ilgili birimlere bu kararlar dağıtıldı” dedi.
 
ACILARINI UNUTTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Kamu kurumlarından sosyal tesis kapasiteleri ile ilgili olarak ivedi bilgi istediklerini ifade eden Masatlı, “Kapasite bilgilerinin gelmesi ile birlikte gerekli değerlendirmeler yapılarak depremzede vatandaşların sosyal tesislere yerleştirilerek 3 öğün yemek verilecek” diye konuştu. Sosyal tesislere yerleştirilen ailelere İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kızılay tarafından psikososyal destek verileceğini de belirten Vali Yardımcısı Masatlı “Amacımız ilimize gelen afetzede vatandaşlarımıza depremin acısını bir nebze olsun unutturmak ve onları ilimizde en güzel şekilde ağırlamak olacaktır” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL