Dönmez: Uğur Mumcu ödünsüz bir Kemalist'ti

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 29 yıl önce suikast sonucu evinin önünde hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Dönmez,

Çerkezköy 23.01.2022 15:44:00 0
Dönmez: Uğur Mumcu ödünsüz bir Kemalist

29 yıl önce  Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması üzerine hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu unutulmadı.

 

VAHŞİCE KATLEDİLMİŞTİR

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez yaptığı yazılı açıklamada, “ Çok değerli araştırmacı-gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun 29. ölüm yıldönümünde sadece O’nu anmıyoruz. O’nun şahsında Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, çok değerli Emniyet mensubu Ali Gaffar Okkan’ı ve daha nice adını sayamadığımız demokrasi şehitlerimizi de anıyoruz. O nedenle 24-31 Ocak haftasına Adalet ve Demokrasi Haftası diyoruz. Uğur Mumcu ödünsüz bir Kemalist’ti. Bütün ömrünü O’nu anlamak, anlatmak uğraşı ile geçirmiştir. Araştırmacıydı, ülkemizde olup bitenleri, emperyalistlerin yerli işbirlikçileri ile oynadıkları oyunları bir bir teşhir etmeyi yurtsever bir gazeteci olarak kendisine ilke edinmişti.  Katledilmesinin temel nedeni de buydu. Ülkesini ve halkını aydınlatmaktan başka kaygısı olmayan gazeteciler ve basın emekçileri halka sadece gerçekleri ve doğruları anlattıkları için, gerçeklerin öğrenilmesini istemeyenler tarafından sürekli hedef gösterilmiştir. Kimi zaman yazdıkları nedeniyle tutuklanarak hapse atılmış, kimi zaman iktidar güçleri ve yandaşları tarafından açık açık tehdit edilmiş, kimi zaman da tıpkı Uğur Mumcu gibi vahşice katledilmiştir” dedi.

 

SAYGIYLA ANIYORUZ

 

Dönmez,” İktidarların ülkenin gazetecilerini, yazarlarını, sanatçılarını, bilim insanları ve aydınlarını kendisi için tehdit olarak görmesi, her fırsatta hedef göstermesi, demokratik olmayan ülkelerde oldukça sık rastlanan bir durumdur. Türkiye’de özellikle son yıllarda düşüncelerini özgürce ifade edenler, emekten, demokrasiden, laiklikten, bilimden ve barıştan yana tutum alanlar iktidar güçleri tarafından hedef alınmakta, tehdit edilerek, gözaltına alınarak, tutuklanarak cezaevine konulmaktadır. Geçmişte cinayetlerle, bombalı saldırılarla susturulmaya çalışılan gazetecilerin, aydınların ve bilim insanlarımızın bugün ağır baskılar ve ölüm tehditleriyle karşı karşıya bırakılması, halkın gerçek ve doğru haber alma özgürlüğü üzerindeki yasakçı zihniyetin geldiği noktayı görmek açısından ibret vericidir.Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı olarak, karanlık güçlere karşı eşit, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu uğurda canını veren Uğur Mumcu’yu ve insanlığın ortak evrensel değerlerini savunduğu için katledilen bütün basın emekçilerini, bilim insanları ve aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Türk siyasetinin aydınlık yüzü, gazeteci, Dış İşleri eski Bakanımız İsmail Cem’i de 15. Ölüm yıldönümünde özlemle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10